Nestajala mu je hrana, pa je instalirao kameru: Tako je otkrio da neko ŽIVI u njegovom ormanu

Region

Nestajala mu je hrana, pa je instalirao kameru: Tako je otkrio da neko ŽIVI u njegovom ormanu

Nedavno smo pisali o bizarnom slučaju iz Filadelfije, gde je Maurisio Damjan Gerero osuđen na 12 meseci zatvora. On se tajno “uselio” u kuću devojke, koju je upoznao onlajn, i slikao je noću dok spava. Neverovatna priča iz 2023. godine našla se u žiži svetskih medija, a priznaćete da pomisao da neko boravi u vašem domu, dok spavate ili radite, izaziva jezu.

Pravi je trenutak da se podsetimo na sličnu priču iz 2008. godine, zabeleženu u japanskom gradu Kasuji. Neimenovani vlasnik kuće primećivao je da mu stalno nestaje hrana iz kuhinje, odnosno frižidera, pa je postavio sigurnosnu kameru – verujući da je reč o provalniku.

Uređaj je povezao sa telefonom, a kada je pogledao snimak umalo se onesvestio. Shvatio je da se neko kreće po sobama i odmah pozvao policiju. Čuvari reda su pretresli sve prostorije, tražeći uljeza. Nisu mogli da shvate gde je nestao, jer su svi prozori bili zatvoreni, a vrata zaključana, pisao je Independent.

“Onda smo otvorili orman sa policama i zatekli nepoznatu ženu, sklupčanu na boku”, saopštili su tada nadležni.

Ona je ispričala da nema gde da živi i da se ušunjala u prizemnu kući pre godinu dana, pošto ju je vlasnik ostavio otključanu! Premestila je dušek u mali prostor i čak se tuširala, kada kod kuće nije bilo nikoga. Policija je saopštila da je bila vrlo pažljiva, neobično “uredna i čista”, tako da vlasnik dugo nije mogao da je primeti. (Telegraf.rs)