Uznemirujuće / Šestogodišnjeg sina tjerao da trči do iznemoglosti “jer je predebeo”: Dječak umro u mukama

Region

Uznemirujuće / Šestogodišnjeg sina tjerao da trči do iznemoglosti “jer je predebeo”: Dječak umro u mukama

Amerikanac Kristofer Gregor (Christopher) našao se pred sudom zbog smrti svog šestogodišnjeg sina Korija (Cory), kojeg je tjerao da od iznemoglosti trči na traci u teretani kako bi smršao.

Na suđenju je pušten jeziv snimak, na kojem se vidi kako dječak pokušava trčati nenormalnom brzinom, dok njegov otac motri na njega. Kad iznemogli dječak padne, otac ga podiže i ponovo vraća na traku mašine i tako iznova.

U jednom trenutku se vidi i kako Kristofer grize dječaka po glavi i tjera ga da se vrati treningu. Vjeruje se da je traka bila isprogramirana na najveću moguću brzinu i uspon. Nekoliko dana nakon torture u teretani, majka dječaka je odvela dijete kod ljekara kad se dječak požalio da je loše i ispričao šta je sve preživio.

Narednog dana jedva se probudio, a tog puta ga je otac odveo kod ljekara i urađena je hitna magnetna rezonanca, tokom koje je dječak doživio napad i ubrzo preminuo. Prvi nalazi obdukcije pokazali su da je dijete pretrpjelo tupe udarce u predjelu srca i jetre. Korijev otac je uhapšen u julu 2021. i suočava se s doživotnom robijom.

Inače, dok je snimak puštan u toku suđenja, Kristofer je sve mirno posmatrao, dok je dječakova majka jecala. Izvor: Avaz