“Nemoj to da radiš, svi imamo probleme”: Ova 3 momka spasila su život u Novom Sadu, “činilo se kao večnost”

Region

“Nemoj to da radiš, svi imamo probleme”: Ova 3 momka spasila su život u Novom Sadu, “činilo se kao večnost”

Danijel Nikolić, Haljit Bezjak i Sabit Itaj, radnici JKP “Gradska čistoća” su heroji iz Novog Sada koji su u petak ujutru sprečili čoveka da skoči sa mosta Duga u Dunav. Kako nam Danijel počinje priču, oni su se kretali mostom iz smera centra ka Petrovaradinu kada su sa preke strane mosta videli da čovek stoji sa druge strane ograde i drži se rukama.

Pošto nisu mogli da se okrenu na mostu, spustili su se kamiončićem do petlje u Petrovaradinu i vratili se, a momak je još uvek stajao na mostu okrenut prema Dunavu, držeći se iza leđa samo jednom rukom jer mu je druga bila polomljena.

– Mi smo stali i nisam odma’ znao šta da radim, jer nisam hteo da napravim pogrešan korak i da momak skoči – dodaje Danijel koji kaže da je počeo sa njim da priča iz kamiona dok je Haljit sa svog telefona zvao policiju da momak to ne vidi i da se ne uplaši.

Danijel je tada uzeo telefon od Haljita i objasnio policiji o čemu se radi, na šta mu je dispečer rekao da oni sve vide na kamerama u operativnom centru te da su patrole veće krenule ka licu mesta. Kažu da je sve trajalo jako kratko, ali da se činilo kao večnost. U jednom momentu Danijel se ohrabrio i prišao da priča sa momkom koji se jedva držao na ogradi i koji se sve vreme klatio ka reci.

– Rekao sam mu “nemoj to da radiš svi imamo probleme, ovo nije rešenje, ajde da mi kažeš šta je bilo” – priča Danijel u jednom dahu i dodaje da mu je momak rekao “ja sam rešio i to je to”.

Danijel je uspeo još jedno vreme da priča sa njim, što nije previše dugo trajalo, a Haljit i Sabit su mu predložili da mu da cigaretu. Danijel kaže da mu je prvo bilo malo “frka” ali da ga je onda ponudio. U tom momentu kako je rekao Danijel, momak koji je bio sa druge strane ograde rekao je “Cigara? Može!” i sam je prešao na sigurno i vratio se na pešačku stazu.

U tom momentu su ga njih trojica opkružila da se ne bi vratio preko ograde ka reci, a kroz minut je stigla i prva patrola policije, a zatim i još tri vozila. Od njih trojice su uzete izjave, i oni su nastavili svoj rad.Kada su se javili dispečeru prvo im nije verovao, ali kada su svi u preduzeću shvatili šta su ovi heroji uradili, počele su da stižu čestitke, a odmah ih je zvao i direktor koji im je rekao da ovaj gest sigurno neće proći neopaženo.

Međutim, ono što je svoj trojici poljuljalo veru u ljude je što niko sem njih nije stao da pomogne, svi su ih obilazili, a neki su čak i svirali. Sva trojica kažu da su juče primili više desetina poziva, a da se i preduzeću sa njima šale kako su postali zvezde preko noći. Inače Danijel je najduže u “ekipi”, a već nekoliko godina radi sa Haljitom, dok im se nedavno kada je napunio 18 godina pridružio i Itaj.

Njih trojica kažu da jedan drugog gledaju kao braću i da u oni jedna mala porodica, te da je to najbitnije. (Telegraf.rs)