“ŠTA JE TREBALO, DA OSTAVI ZADNJICU KOD KUĆE?” Slika policajke izazvala haos: Jedni je urnišu, drugi brane

Zanimljivosti

“ŠTA JE TREBALO, DA OSTAVI ZADNJICU KOD KUĆE?” Slika policajke izazvala haos: Jedni je urnišu, drugi brane

Fotografija policajke u uskim pantalonama izazvala je veliku raspravu na Fejsbuku, i to s više od 1.000 komentara. Fotografija policajke za koju neki pišu da je snimljena u Nizozemskoj i da se radi o opremi nizozemske policije, izazvala je pravu buru.

Iznad fotografije je kratak opis u kojem piše: “Žene ne mogu sebi da pomognu, pa izlažu svoju s*ksualnost čak i kad im to ograničava kretanje u poslovima kojima se bave”. Na to je žestoko reagovala jedna žena koja je napisala: “Što je trebalo da uradi? Da ostavi zadnjicu kod kuće i ponese gu*icu za posao?”

Fotografija je pokrenula i brojna pitanja o statusu žena u sličnim poslovima, a javilo se još policajki, kao i zaštitnica prava žena koje tvrde: “Većina uopšte ne pravi opremu za nas, dobijamo mušku opremu i onda se često završi ovako kao što vidite na fotografiji, jer jednostavno nismo isto građeni, bez obzira što dobijemo najmanje brojeve”, napisala je jedna, a druga je dodala:

“Žene ne traže uniforme, one ih dobijaju. I to muške. Manje brojeve. A njih dizajniraju muškarci. Ja imam veće bokove i ovako mi stoji uniforma”, napisala je žena koja takođe radi u policiji, dok su druge komentarisale da su ovo sigurno muške pantalone.

“Pokušajte da kupite žensku zaštitnu odeću za sečenje drva. Srećno”, “Ja isto radim u policiji, moje odeljenje ne želi da nam naručiti ni pancire, kamoli ženske pantalone. Mene uniforma ‘proguta'”, pisale su žene.

Neki smatraju da su to ženske pantalone koje savršeno odgovaraju policajki i da je ona jako zgodna, te ne vide problem: “Pa nisu pantalone od betona da bi joj ograničavale kretanje. To su rastegljive pantalone i sigurno se kreće brže od većine svojih kolega”. (MONDO/A.K.)