Zaleđena stakla na autu očistite za sekund sa 3 sastojka koje svi imate u kuhinji!

Zanimljivosti

S padom temperature i u zimskom periodu, najveća muka vozača je čišćenje snijega sa vozila, ali i leda koji se nahvatao na staklu tokom noći. Međutim, stručnjaci kompanije LeaseCar upozorili su vozače koji su ostali bez odmrzivača kupljenog u prodavnici da se mogu osloniti na rješenja iz kućne radinosti.

Postoji nekoliko trikova koje bi vozači mogli upotrebiti na staklima sa uobičajenim kuhinjskim namirnicama koja su se pokazala korisnim. Kombinacija alkohola, sapuna i sirćeta vrlo će efikasno djelovati na uklanjanje leda sa staklenih površina.

Naime, trik je u tome da napravite smjesu od alkohola i vode u razmjeri 2:1. Pripremljenu tečnost možete presuti u bocu sa raspršivačem, a u sve to možete dodati i koju kap tečnog sapuna, kao i sirćeta. Naprskajte stakla i šoferšajbnu automobila i istopiće tvrdokorne slojeve leda u sekundi. Potom ga odstranite običnom truleks krpom.

Postoji još jedan način da uklonite led sa šoferke. Jedna kašika soli rastopljena u dvije šolje vode, takođe će otopiti većinu leda na staklima čak i u najhladnijim jutrima. Strugač za led koristite samo kada se prednji dio otopi. Jednostavno struganje vetrobranskih stakala bez ikakvog dodatnog tretmana može dovesti do oštećenje stakla. Ogrebotine na staklu mogu se smatrati bezbjednosnim rizikom.

Plastični strugač treba koristiti samo za uklanjanje komadića leda koji su već odmrznuti i ne bi ga trebalo pritiskati, jer može ogrebati staklo ako se upotrebi određena sila. (narodnjaci.net/Telegraf.rs)