OVE MERE SU I DALJE NA SNAZI: Cilj je da ostanu što duže – ugostitelji i dalje pod ključem!

Region

Premijerka Ana Brnabić za TV Happy danas je izjavila kako danas neće biti sednice, kao i da ona nije ni trebalo da se održi danas. Naredna sednica bi trebalo da bude održana sutra ili u sredu, a nije isključeni ni da bude tek u petak. Cilj je da postojeće mere, zbog loše epidemijske situacije, ostanu što duže na snazi.

Zatvoreni su svi ugostiteljski objekti, (kafići, restorani, barovi), tržni centri, butici, bioskopi, muzeji, galerije. Kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, teretane i fitnes centri mogu da rade u skladu sa epidemiološkim propisima. Takođe rade prodavnice prehrambene robe i super markete, trafike, pijace, prodavnice stočne hrane, pet šopove, benzinske pumpe, šalterska prodaja hrane i pića.

Rad je dozvoljen šalterima državne uprave, poštama, bankama, osiguravajuća društvima i menjačnicama, preduzećima i fabrikama, kao i ostalim objektima u kojima se ne zahtevaju dugotrajno zadržavanje potrošača. Hotelski restorani i kafei mogu usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom do 21 sat.

Promene u radnom vremenu nemaju imale ni apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije, veterinarske apoteke. (NARODNJACI.NET/srbijadanas.com)