Prema stomaku se može procijeniti kakav je muškarac u krevetu!

Zanimljivosti

Prema stomaku se može procijeniti kakav je muškarac u krevetu!

Pretilost podiže rizik od problema s erekcijom pa bi muškarci sa strukom širim od 100 centimetara trebali podhitno raditi na tome da smršave, tvrde naučnici američkog Medicinskog Centra Weill Cornell.

Naučnici su pregledali preko 400 pretilih muškaraca i zaključili da tri četvrtine njih pati od problema erektilne disfunkcije, naspram trećine muškaraca s normalnim indeksom tjelesne težine.

Pretilost povećava i rizik od problema s mokrenjem, pa se tako među pretilima čak 44 posto njih mora dva puta u noći ustati kako bi mokrili, dok to isto čini 16 posto mršavijih muškaraca.

Naučnici objašnjava kako bi muškarci mogli nadvladati te probleme ako smršave u velikom broju slučajeva.

Kod muškaraca čiji je struk uži od 91 cm, tek 20-ak posto njih ima neki oblik erektilne disfunkcije, a 11 posto njih ima problema s ejakulacijom.

Među muškarcima čiji je struk širi od 91 cm 50 posto njih ima problema s erektilnom disfunkcijom, a 40 posto s ejakulacijom.

Među muškarcima s urinarnim problemima i strukom širim od 100 cm, njih 74,5 posto ima problema s erektilnom disfunkcijom, a 65 posto s ejakulacijom. /Izvor: magazin.ba/