109 godina stara žena otkriva tajnu dugog života – jedina tajna je IZBEGAVATI MUŠKARCE!

Zanimljivosti

109 godina stara žena otkriva tajnu dugog života – jedina tajna je IZBEGAVATI MUŠKARCE!

Dugovečnost je počela da intrigira naučnike, pa je prošle godine nacionalno isttraživanje stogodišnjaka u Americi pokušalo da reši misteriju ovih ljudi

Džesi Galan iz Škotske ima 109 godina, naravno svi bi hteli da znaju tajnu njene dugovečnosti, pa ju je ona podelila sa svetom. Džesi se nikada nije udavala, rođena je na maloj farmi, u kolibi koja je imala samo dva kreveta. Sa svojih pet sestara i bratom je spavala u istoj sobi, na slami.

Džesi je zvanično bila najstarija osoba u Škotskoj. Čitavog života je naporno radila, a sa 13 godina je zarađivala dovoljno da počne da živi sama.

Svet je uzburkala njena dugovečnost, pa je često nailazila na pitanje ‚‚koja je tajna njene dugovečnosti”?

– Jedite kašu i izbegavajte muškarce. – rekla je ona.

Galan je za brojne novine i časopise rekla da je tajna njenog dugačkog života u tome što se uvek držala daleko od muškaraca, jer oni samo donose nevolju koje nisu vredni.

Ona je rekla i da često vežba, jede lepu, toplu kašu i da se nikada nije udavala. Prošle godine, kada je napunila 108 godina, rekla je da je tajna u njenoj kaši, a ne toliko u izbegavanju muškaraca.

Najstarija osoba na svetu je, trenutno, Suzan Mušat Džons koja ima 116. godina. Ona tvrdi da je to što jede slaninu tajna njene dugovečnosti.

Prošle godine je nacionalno istraživanje stogodišnjaka u Americi otkrilo da je najveća tajna dugovečnosti u vremenu koje provodite sa prijateljima i porodicom, kao i redovno vežbanje.

Nažalost, Džesi je preminula ubrzo nakon davanja intervjua (espreso.co.rs)