Mladenci gostima na svadbi ZABRANJUJU ovo: GORE društvene mreže zbog novog pravila

Mladenci gostima na svadbi ZABRANJUJU ovo: GORE društvene mreže zbog novog pravila

Mnogi mladenci u današnje vreme imaju uputstva i pravila koja njihovi gosti na svadbi moraju da prate, ako imaju u planu da dođu – na primer, neki zabrane gostima dolazak u beloj odeći – ili nekoj drugoj boji, drugi imaju “tarifu” odnosno koliko najmanje poklon treba da iznosi, a sve su popularnije i svadbe na kojima mladenci zabrane gostima dolazak sa decom.

Da deca nisu poželjna na svadbi, uglavnom bude naglašeno na pozivnici, a nekada to usmeno kažu svojim gostima.

Jedna osoba je na Tviteru pre nekoliko dana postavila pitanje: “Šta mislite o svadbi na kojoj je zabranjeno doći sa svojom decom”, a srpski tviteraši imali su brutalne odgovore.

Ovo pitanje je pokrenulo veliku debatu, gde su ljudi ili podržavali mladence u smislu “njihova svadba, njihova pravila”, dok su drugi rekli da na takvu svadbu ne bi otišli.

“Bolji provod za roditelje”, “mislim da je sjajan provod na takvoj svadbi”, branili su neki ovakvu odluku mladenaca.

– Kada je u pitanju familija i to bliska, mislim da je isključivanje dece bliskih srodnika bezveze. Ali, ja prva ne mogu da se opustim na svadbi da vidim da je mojoj deci dosadno. Ni deci se često ne ide na takve događaje, posebno ako ne znaju mladence i ako su mali ili u pubertetu – iznela je svoj stav jedna žena.

Nekoliko njih istaklo je da su svadbe bučne, mesto gde ima mnogo ljudi, obično i mnogo pijanih, te da po njihovom mišljenju to i nije mesto za decu.

– Današnja deca su vrlo često nevaspitana i teško ih je kontrolisati zbog propusta roditelja i lakše im je zabraniti pristup – smatra jedan tviteraš.

– Podržavam. Svoje dete nikada nisam vodila na veća okupljanja. Svadbena veselja nisu poligon za dečju igru. Niti se majka, ako je odgovorna, opusti i uživa, niti gosti imaju mira od dece koja bi da se jure i igraju – dodaje jedna mama.

Neki “pravdaju” mladence koji ne žele decu na svojoj svadbi praktičnim razlozima – “Svadba za 200 osoba bez dece i svadba za iste zvanice sa decom je još nekih 60-70-80 mesta više. Rekao bih da je ekonomski razlog, a hoće da ispoštuju što više rodbine i prijatelja”.

Dosta je, međutim, bilo i onih koji kažu da se na takvu svadbu prosto “ne ide”.

“Hvala, poslaću telegram čestitku”, “Doviđenja i prijatno, šta ću im i ja”, “Ne odem i ćao”, “Gde moje dete nije dobrodošlo, nemam šta da tražim”, “Tu se ne ide, to nije svadba” i “Ne bi me nikad više videli, kome smetaju deca ne treba ni sa mnom da se druži”, samo su neki od brojnih komentara. (objektiv.rs)

Share this content:

You May Have Missed