7 DANA JE SPAVALA SA SELOTEJPOM NA ČELU: Rezultat je nevjerovatan, hirurg otkriva da li stvarno ima efekta!

Zanimljivosti

7 DANA JE SPAVALA SA SELOTEJPOM NA ČELU: Rezultat je nevjerovatan, hirurg otkriva da li stvarno ima efekta!

Sve je više žena koje zbog novog trika spavaju sa ljepljivom trakom na čelu, u želji da uklone bore. Stručnjaci otkrivaju da li to stvarno pomaže.

Na TikToku se svakodnevno objavi po ko zna koliko različitih trikova za sve i svašta, ali neki od njih zaista postanu vrlo su rasprostranjeni. Ovih dana je potpuni hit ljepljenje papirne ljepljive trake na čelo tokom noći, a sve je počelo nakon što je jedna djevojka objavila rezultate ove prakse.

Ona je sedam dana spavala sa trakom na čelu, a poslije samo nedelju dana joj je koža bila primetno zategnutija, skoro sasvim bez bora Plastični hirurg Entoni Jun otkriva da li to zaista može da pomogne, a odgovor će vas iznenaditi.

“Stavljanje lepljive trake na čelo generalno neće ukloniti bore koje imate. To je samo način da podsjetite sebe da ne pomijerate previše obrve”.

Stvar je u tome da su bore na čelu uglavnom posljedica ekspresija lica, odnosno to su linije koje nastaju uslijed aktivacije mišića lica. Kako se količina važne komponente kože, kolagena, vremenom smanjuje, koža više nije u stanju da se potpuno vrati u pređašnje stanje nakon tih pokreta.

Jasno je da manje pomjeranje mišića lica onda znači i manje bora, ali to ne znači da nikad ne smijete da podignete obrvu ili se namrštite. Stručnjaci kažu da je najvažnije da vodite računa o tome da vam lice bude opušteno kada odmarate, a ako će vam u tome pomoći ljepljenje trake na čelu, u redu.

Lepljiva traka, kažu stručnjaci, može da vam pomogne da spriječite nesvjesno boranje kože dok spavate, što je i razlog zašto je žene ljepe noću.

“To neće da umanji već postojćeće bore, to je samo podsjetnik da ih ne pravite još više”, podsjeća plastični hirurg dr Jun. novi.ba