SRBI UKRALI NAJREĐI DIJAMANT NA SVETU!? Pogledajte snimak spektakularne pljačke, obukli se kao LIKOVI IZ POPULARNE SERIJE

Region

SRBI UKRALI NAJREĐI DIJAMANT NA SVETU!? Pogledajte snimak spektakularne pljačke, obukli se kao LIKOVI IZ POPULARNE SERIJE

Oružana pljačka dogodila se 29. juna u jutarnjim časovima na veoma posećenom sajmu umetnosti TEFAF u MECC-u u Mastrihtu.

– U pljački niko nije povređen, ali je ukraden nakit, žuti dijamant, jedini takav na svetu. U potrazi smo za najmanje petoricom odbeglih i postoji bliska saradnja sa belgijskom i nemačkom policijom – saopštila je tamošnja policija.

Oni su naveli i detaljan opis ove pljačke i objavili da su nakon krivičnog dela uhapsili dve sumnjive osobe, ali su one nakon informativnog razgovora puštene na slobodu.

– Ubrzo nakon pljačke, policija je uhapsila dve osobe i to mladiće stare 22 i 26 godina i obojica uhapšenih su iz Belgije. Ove dve osobe su upravljale vozilom sive boje sa belgijskim registarskim brojem koji je zaustavljen A2 ispred tunela Vilem Aleksander u pravcu juga – kaže policija i dodaju:

– Ponašali su se toliko sumnjivo da je u to vreme bilo dovoljno razloga da se uhapse zbog sumnje da su umešani u pljačku. Međutim, oni su pušteni 30. juna i ovi više nisu osumnjičeni u ovoj pljački.

 

Ova pljačka digla je celu Holandiju na noge i svi se pitaju da li su kradljivci dijamanata Srbi.

– Sumnja se da su u pitanju “Pink panteri” sa Balkana, i da su u pitanju verovatno Srbi, jer su oni i više nego poznati članove ove ozloglašene bande – pišu holandski mediji.

Istražitelji su se oglasili 4. jula i objavili nove fotografije i video-snimke pljačke. Na fotografijama se jasno vide lica razbojnika, njihovo bekstvo, kao i slika mogućeg petog člana bande.

– Nepoznati muškarac, inače, peti osumnjičeni kupio je kartu za četvoricu razbojnika kako bi mogli da uđu na sajam. Policija sumnja da su naočare koje nose razbojnici deo njihove maske – naveli su holandski mediji.

Video-snimak koji su snimili očevici ove spektakularrne pljačke pokazuje da četvorica muškaraca u jaknama i sa kačketima, nalik onima koje nose likovi popularne serije “Peaky Blinders” (Birmingemska banda), učestvuju u pljački. Jedan od njih ima macolu kojom razbija izlog, dok su ga drugi pljačkaši okružili i oružjem prete svakom ko se približi. Kada se dijamant našao u ruci pljačkaša, on je uzeo plen, stavio ga u vreću i krenuo da trči zajedno sa svojom ekipom i izlaze iz objekta u nepoznatom pravcu. (Kurir.rs)