PROGLASILI GA MRTVIM I HTELI DA DONIRAJU NJEGOVE ORGANE, A ON SE TRGAO U POSLEDNJOJ SEKUNDI: Lekari se šokirali kada je OVO uradio

Ispovijesti

PROGLASILI GA MRTVIM I HTELI DA DONIRAJU NJEGOVE ORGANE, A ON SE TRGAO U POSLEDNJOJ SEKUNDI: Lekari se šokirali kada je OVO uradio

Rajan Marlou iz Severne Karoline proveo je dve nedelje u bolnici sa listerijom, retkom bakterijskom infekcijom, pre nego što su ga lekari proglasili klinički mrtvim. Njegova supruga Megan otkrila je da joj je rečeno da se stanje njenog muža pogoršalo zbog otoka na mozgu, što je dovelo do “moždane smrti”.

Pošto je Marlou bio registrovani donor organa, lekari su njegovoj supruzi rekli da će njegovo telo držati na aparatima za održavanje sve dok ne pronađu ljude koji bi mogli da prime njegovo srce, pluća i jetru. Porodica je dogovorila sastanak u bolnici 30. avgusta da se oprosti od Rajana, prenosi Mirror.

Međutim, kada mu je porodica pustila snimak troje dece, Meganina nećaka je primetila da su se Rajanova stopala trzala.

– Plačem i ne želim da dobijem lažnu nadu. Ovo se dešava kada je ljudima mozak mrtav. Refleksi su mogući – rekla je ona na svom Fejsbuku gde je dokumentovala njegovu priču. Uprkos tome, rekla je medicinskom timu da želi da testira funkcije mozga svog muža.

– Medicinski tim je bukvalno stajao tamo i čekao da ga odvezu. Okrenula sam se medicinskoj sestri i rekla im da odmah prestanu sa svime. Htela sam da se urade testovi kako bih se uverila da je zaista mrtav – objasnila je ona. Ispostavilo se da je Rajanov CT pokazao da još uvek ima dotok krvi u njegov mozak, što je značilo da je bio u “dubokoj komi”. – Usled retkih okolnosti, pozvali su stručno veće i otkrili da su pogrešili. Moj muž, zapravo, nije umro. Ispričaću vam celu priču drugog dana, ali Rajan nije moždano mrtav. Bog ga je čuvao ovde.

Trebalo je da je sada u pogrebnom zavodu – rekla je ona. Iako je, kako je Megan istakla, njen suprug nastavio da pokazuje određene reflekse i znake ubrzanog rada srca, on i dalje ne reaguje i njegovo stanje je neizvesno. Inače, listerija se obično dobija konzumiranjem hrane koja sadrži istoimenu bakteriju – uključujući kuvano narezano meso i nepasterizovane mlečne proizvode. (kurir.rs)