ŠTA NIKAKO NE SMIJETE DA RADITE S BURMOM? Naši preci s razlogom nikad nisu pravili ove “greške” – SLUTE NA LOŠE!

Zanimljivosti

ŠTA NIKAKO NE SMIJETE DA RADITE S BURMOM? Naši preci s razlogom nikad nisu pravili ove “greške” – SLUTE NA LOŠE!

Šta ne treba da se radi sa burmom? Saznajte šta kažu verovanja i šta se po sujeverju nikako ne preporučuje!

Burma nije samo simbol braka, već i znak ljubavi, povjerenja i vernosti. Pa tako ne iznenađuju što su mnoga vjerovanja i običaji vezana za ovaj prsten. Ako ste sujeverni ili vjerujete u znake koje su poštovali naši preci, evi šta nikako ne bi trebalo da radite sa burmom ukoliko želite da imate srećan, harmoničan i dugovječan brak!

Prvo vjerovanje kaže da burme mlade i mladoženja ne bi trebalo da se razlikuju. Ne tako rijetko je nevjestin prsten napravljen da bude deblji od mladoženjinog, a smatra se da to može da negativno utiče na harmoniju u porodici.

Isto tako, neko staro “pravilo” je da ni prije vjenčanja, a ni poslije njega, ne bi trebalo da date burmu drugima da je isprobavaju. Vjeruje se da time njen vlasnik poklanja svoju bračnu sreću, a u zajednicu unosi svađe i skandale. Ako, ipak, nije moguće da nekoga ko želi da proba burmu odbijete, onda je ne treba prenositi iz ruke u ruku, već jednostavno staviti na neku površinu.

Danas postoji velika ponuda burmi, od onih najjednostavnijih, do onih sa ukrasima, gravurama, ornamentima. Jednostavni i glatki prstenovi su najpogodniji za burme. Vjeruje se da oni koji nose ovakvo prstenje će imati “gladak” porodični život, ondosno, bez trzavica. Ako je burma napravljena od dvije vrste zlata, vjeruje se da je to loš znak. Kažu da supružnici neće biti iskreni jedno prema drugom, već će viditi dvostruke živote.

Da li se burma skida?

Po starom sujeverju, venčano prstenje nikada ne trtreba skidati, ali postoje i druga koja pobijaju ovo mišljenje. Ako vam je prsten stalno na prstu, to čak može negativno da utiče na zdravlje. Prsten blokira protok energije, tako da ga ne treba nositi više od četiri sata dnevno. Ako se desi da iznenada jedan od supružnika izgubi prsten, potrebno je da napravite njegovu tačnu kopiju što je prije moguće, najkasnije nedelju dana, još jedno je vjerovanje.

Ako ste pronašli nečiju burmu – ovo je znak da ćete se vi ili neko u vašoj porodici uskoro oženiti ili udati, da će se neko nov pojaviti u užoj familiji. Takođe se vjeruje da pronađenu burmu ne treba čuvati niti nositi, bolje je pretopiti za neki drugi komad nakita.

Nikada ne bacajte svoju burmu. Supružnici kada se žestoko posvađaju znaju u bijesu ovo da urade, ali premma sujeverju ovaj gest nikako nije dobar – ne bi trebalo da se tako ponašate prema stvari koja bi trebalo da bude vaš talisman i da vas štiti od loših ljudi i događaja. MONDO