Devojčica (14) se PORODILA kod kuće: Kada su lekari Hitne pomoći videli detetov vrat, ŠOKIRALI se

Devojčica (14) se PORODILA kod kuće: Kada su lekari Hitne pomoći videli detetov vrat, ŠOKIRALI se

Posle kućnog porođaja, 14-godišnjakinja je sa bebom prevežena u bolnicu. Dete je imalo ranu od deset centimetara na vratu. Međutim, bebica je u dobrom stanju i nije životno ugrožena. Još nije utvrđeno kako je došlo do incidenta.

Prevezena je u bolnicu, a dete je imalo ranu na vratu. Devojka „nema kontakta sa porodicom“, obaveštavaju zaposleni u ustanovi. U predmetu su pokrenuta dva postupka. Lekari naglašavaju da tinejdžerka “nema kontakt” sa porodicom i da je sada pod nadzorom psihologa i psihijatra. Nikada ranije nije išla kod ginekologa.

– Novorođenče je bilo dobro, ali sa posekotinom na vratu. Nema kontakta sa majkom. Ženi je pružena lekarska nega. Pod staranjem je psihijatra i psihologa” – Pjotr Vronski, zamenik direktora za medicinske poslove u Specijalističkoj bolnici u Hojnjici, rečeno je medijima.

Mlada devojka se porodila u kući u kojoj je živela. Verovatno je reč o stanu njenog 19-godišnjeg dečka, u koji se preselila neposredno pre porođaja, utvrdio je portal Polsat njuz. Dete je rođeno u ponedeljak ujutru i istog dana prevezeno je u Specijalističku bolnicu.

Osoblje bolnice pozvalo je policiju. Pokrenut je postupak povodom ponašanja tinejdžera prema detetu, koji će voditi porodični sud. Oni će intervjuisati tinejdžerku kada se njeno zdravlje poboljša. Drugi postupak se odnosi na polni odnos dečka sa maloletnicom mlađom od 15 godina, koji može biti kažnjen kaznom zatvora od 2 do 12 godina. (objektiv.rs)

Share this content:

You May Have Missed