MRTAV čovek vratio se kući nedelju dana posle kremacije: Porodica zanemela, a onda se desio preokret / Rajasthan

Ispovijesti

MRTAV čovek vratio se kući nedelju dana posle kremacije: Porodica zanemela, a onda se desio preokret / Rajasthan

Šokantan slučaj zabeležen je u indijskoj državi Radžastanu. Četrdesetogodišnji muškarac iz Rajsamanda došao je kući samo nedelju dana pošto je navodno preminuo.

Omkar Lal Gadulija “umro” je u glavnoj bolnici grada od posledica problema s jetrom. Porodici je javljeno za tragediju i oni su dva dana kasnije organizovali kremaciju, prenosi India Times.

Zbog potpunog haosa koji je vladao u kovid bolnici gde se leče i oni koji nemaju COVID-19, osoblje je pomešalo dva slučaja i telo sa pogrešnim imenom poslalo je u mrtvačnicu.

Porodici je zbog epidemije bilo zabranjeno da proverava u mrtvačnici da li je to Omkar, a i na groblju je ceremonija održana pod posebnim merama. Nedelju dana nakon svoje “smrti”, Omkar se pojavio na vratima kuće.

Vrata mu je otvorila sestra koja je kolabirala, a ništa bolje nije prošao ni njen suprug koji je morao da pije lekove. Omkar je ušao u kuću sačekavši svoju ženu i majku da dođu.

Kada ga je videla u sobi, supruga je Omkaru lupila šamar, dok je majka počela da kuka. Supruga je mislila da je Omkar, veseljak i pozitivac po prirodi izmislio svoju smrt, kako bi iznenadio familiju vešću da je živ i zdrav. Tako je Omkar ni kriv ni dužan u svojoj kući dobio batine.

Istinu o zameni tela i identiteta ni on nije znao, te je poplaveo u licu kada je kasnije video umrlicu pred kućom. Čovek koji je zaista preminuo bio je Goverdan Pradžapat, čija familija tako nije ni znala da više nije živ, još gore – da je već kremiran!

– Duboko se izvinjavamo obema porodicama zbog neverovatne greške. Molimo za razumevanje jer mnogi od nas rade po 36 sati u kontinuitetu koliko su nam bolnice pune. Odgovarajuća istraga već je pokrenuta povodom ovog slučaja – rekao je portparol bolnice u Rajsamandu, Lalit Purohit. (objektiv.rs)