AKO OVO VIDITE ČIM UĐETE U KUĆU, TO IZAZIVA MINUS NA RAČUNU: Feng šui stručnjak Sandra Drinčić – tajne za sretan dom!

Zanimljivosti

AKO OVO VIDITE ČIM UĐETE U KUĆU, TO IZAZIVA MINUS NA RAČUNU: Feng šui stručnjak Sandra Drinčić – tajne za sretan dom!

Savjeti feng šui stručnjaka Sandre Drinčić – saznajte šta nije dobro vidjeti kada uđete u dom zbog novca i koje greške treba izbjeći ako želimo novu ljubav!

Prema feng šuiju energija u domu treba slobodno da teče kako bi kuća bila oaza sreće, obilja i zdravlja. Kako bi u domu zavladala pozitivna energija, važno je da počnemo od ulaznihvrata. Feng šui stručnjak SandraDrinčić objasnila je u emisiji “Pusti brigu” na Kurir TV-u da nije dobro kada su ulazna vrata prljava, stara, oronula, kada se farba istrošila. Takođe, navela je da na ulaznim vratima ne treba dadržati pločiu sa starim prezuimenom ukoliko se žena razvela, jer to može blokirati dolazak nove ljubavi.

Pored ulaznih vrata, važno je i kako je uređeno predsoblje, hondik, odnosno prostor koji prvo ugledamo kada zakoračimo preko praga:

“Šta je prvo što vidimo kada uđemo u kuću? Ako vidimo dnevni boravak, to je idealna stvar; ako vidimo kupatilo, to je minus na računu; ako vidimo trpezariju, neko je stalno gladan. Ako prvo vidimo kupatilo, ne moramo da ga izmjestimo, stavićemo ukrasne trakaste rese na vrata kupatila i preusmiriti energetski tok.” – objasnila je Sandra Drinčić iz Feng Shui Instituta.

Predmet koji mnogi drže u hodniku jeste ogledalo. U mnogim feng šui pravilima ovo se najčešće ne preporučuje, ali Sandra objašnjava – “Može ogledalo u hodniku, ali tako da vidimo svoj odraz tek kada napravimo korak, dva u kući. Ne smijemo da se vidimo u ogledalu čim vrata otvorimo, ni prekoputa, ni pored.”

Još jedna feng šui tajna otkriva grešku koju mnogi prave u svom domu, a tiče se skladištenja stvari iza i ispod kreveta.

“To je da oko nered ne vidi. Ali je problem ako u spavaćoj sobi, u toj kutiji u krevetu držimo sezonske cipele, alat… Mora da bude čisto ispod kreveta. Kutija služi da se u nju nešto ostavi, ali to treba da bude čista posteljina i oprane sezonske jakne.” Izvor: Sensa