Vjerovanje kaže: Ako OVAJ predmet unesete u kuću, privući ćete veliku sreću i blagostanje!

Zanimljivosti

Vjerovanje kaže: Ako OVAJ predmet unesete u kuću, privući ćete veliku sreću i blagostanje!

Prema feng šui tradiciji vjeruje se da figura žabe, poznata kao kineska žaba novca ili žaba sudbine, privlači napredak, obilje i novac u dom, piše Lovesensa. U Kini ova žaba naziva se još “Chan Chu” i vjeruje se da u noći punog Mjeseca možete očekivati dobre vjijesti po pitanju materijalnog stanja ako energija žabe novca vlada u vašem domu.

Postoji više vrsta ove sretne figure, ali feng šui pravila ističu da je najdelotvornija žaba sa tri stopala koja drži novčić u svojim ustima, jer po legendi ova žaba skače po domu i ostavlja energiju novca u svakom kutku vaše kuće. Ipak, ove žabe se ne drže samo u kući, već je mnogi čuvaju i na radnom mjestu kako bi privukli bogatvo i napredak na poslu.

Međutim, nije dovoljno samo da imate žabu novca, već i da je stavite na određeno mjesto, savjetuju feng šui stručnjaci. Ukoliko žabu postavite na mjesto suprotno feng šui pravilima možete privući negativnu energiju i svakodnevno odbijati obilje od sebe. Idealna mjesta na koja treba da postavite žabu novca po feng šui pravilima:

-Postavite žabu u blizini ulaznih vrata.

-Glava treba da joj bude okrenuta ka unutra.

-Najbolju energiju privlači ako je čuvate u dnevnoj sobi, posebno ako imate privatan biznis.

-Za napredak u karijeri postavite je u sjevernom dijelu dnevne sobe.

-Stavite je na sto, na primer na stočić za kafu.

-Ako radite u kancelariji čuvajte je na vidljivom mjestu na stolu. (Stil.kurir.rs)