Tri savjeta koja će vam pomoći da smanjite račune za struju!

Zanimljivosti

Tri savjeta koja će vam pomoći da smanjite račune za struju!

Svi smo zadnjih mjeseci svjedoci raznih poskupljenja pa je stoga poželjno znati neke trikove koji će vam umanjiti troškove. Uz ova tri savjeta možete smanjiti račune za struju.

LED žarulje

Svoje obične žarulje zamijenite LED žaruljama ako želite uštedjeti i umanjiti račune za električnu energiju.

Održavajte hladnjak

Vaš hladnjak konstantno radi svaki dan i zato je važno ispravno ga održavati kako ne bi trošio više energije nego što bi trebao. Optimalna temperatura za hladnjak je između 1.6°C i 3.3°C. Temperatura doista ne treba biti niža od toga da bi obavljao ispravno svoj posao. Osim toga, niža bi temperatura zahtijevala i veću potrošnju.

Portal Lifehacker također savjetuje da uklonite svu prljavštinu ili prašinu koja se nakupila oko zavojnica i kondenzatorske jedinice iza i ispod vašeg hladnjaka. Održavanje ovih područja čistima poboljšava performanse hladnjaka, što znači da neće trebati toliko energije za održavanje vaše hrane hladnom.

Koristite napredne razdjelnike

Mnogi elektronički uređaji troše energiju kada su uključeni u struju, bez obzira koriste li se doista u tom trenutku ili su samo spojeni na struju. Uvijek možete isključiti iz struje sve one uređaje koje u tom trenutku ne koristite, ali također možete koristiti i napredne razdjelnike koji automatski isključuju napajanje kada se uređaji ne koriste, eliminirajući nepotrebnu potrošnju energije. N1