RADNIK IZ SREBRENIKA TVRDI DA JE DOBIO POMOĆ OD 1080KM KOJU JE MORAO VRATITI GAZDI

Region

RADNIK IZ SREBRENIKA TVRDI DA JE DOBIO POMOĆ OD 1080KM KOJU JE MORAO VRATITI GAZDI

Vlasti Federacije Bosne i Hercegovine prije nekog vremena donijele su preporuku da poslodavci svojim radnicima smiju isplatiti do kraja godine 1080 KM pomoći a da taj iznos ne bude oporeziv. Ova isplata nije obavezna, već je dozvoljena kao mogućnost uz obavezu da takva isplata mora biti isplaćena odjednom.

Da naši ljudi pokušavaju na sve moguće načine zloupotrebiti ovu pomoć, dokaz je i slučaj iz Srebrenika koji se desio radniku (identitet poznat redakciji portala) koja je nakon ovog čina dao otkaz gazdi.ž

Uplaćena mi je jednokratna pomoć od 1080KM i nakon toga polovina moje plate na bankovni račun. Na kraju na taj način je šefica prelomila ono što bi mi dala u koverti ostatak moje plate, uplatila jednostatnu pomoć i ono što je bilo uplaćeno više od moje plate tražila je nazad da im se vrati. Digao sam pare sa računa i morao vratiti 457KM njoj, i kad sam vraćala dao sam otkaz.

Plata mi je bila 1300KM ukupno od toga sam bio prijavljen na 686KM a ostatak sam dobio u koverti na ruke. Topli obrok mi je bio 100KM a prevoz isto 100KM. Ovu jednokratnu pomoć je upotrijebila da uplati ono što bi mi dala u koverti i ono što je otalo kod mene vrijednost novca više nego što mi je plata, tražila je nazad. Šaljem vam sliku njene računice.

Morao sam vratiti 476KM njoj, a ostalo je moja plata. Od jednokratne pomoći niti riječ. A kada smo je pitali, o ovome, ovo je njen odgovor bio kao niko me ništa nije pitao. crna-hronika.info