Tuga velika! Snimak otkriva kako je dječak Elvir upao u smrtonosnu rijeku

Region

Tuga velika! Snimak otkriva kako je dječak Elvir upao u smrtonosnu rijeku

Dječak Elvir star dvije godine utopio se prekjuče popodne kada je upao u nabujalu rijeku u Tutinu. Tragedija se dogodila nešto poslije 16 sati, i iako su spasilački timovi ubrzo stigli na lice mjesta i započeli potragu, ona je nekoliko sati kasnije tragično okončana, kada je iz mutnih talasa izvučeno tijelo mališana.

Na snimku koji posjeduje Blic vidi se kako se dogodila tragedija. Kako se može uočiti, dječak je sa još jednim djetetom došao do nabujale rijeke. Sa njima nije bio niko od odraslih, a djeca prvo nekoliko trenutaka stoje na obali i gledaju u vodu.

U jednom trenutku, dječak u crvenoj majici se naginje ka rijeci, oklizne se i upada u bujicu, koja je, zbog poplava u tom dijelu zemlje, bila veoma jaka. Nesretnom dečaku, nažalost, nije bilo spasa.

Njegov otac je rekao da se dječak igrao sa bratom ispred barake u kojoj živi sa porodicom kada se tragedija dogodila.

– Igrao se sa svojim bratom i okliznuo se… Upao je u vodu koja ga je odnijela. Trčao sam za njim, pokušavao sam da ga izvučem, ali nisam uspio. Više ga nisam vidio, voda ga je potopila – kaže dječakov otac Severdžan Đugatan.

– Velika nas je tragedija zadesila, ugasio se mlad život, ne znam kako ćemo ovo izdržati. Nekoliko puta su nam djeca upadala u tu rijeku, živimo pored nje, ali smo uspijevali da ih spasimo. Sada nisam uspio. Nemam gdje da živim, zato sam ovdje – kaže očajni otac koji ima još petoro djece. dijasporainfo.net