Nakon porođaja svoje dete više NIKADA nije videla: Skoro 80 ​​godina kasnije, pronašla je njegov grob

Ispovijesti

Nakon porođaja svoje dete više NIKADA nije videla: Skoro 80 ​​godina kasnije, pronašla je njegov grob

Mardžori Rigbi iz Velikog Mančestera, stara 26 godina, saznala je da čeka svoje prvo dete sa suprugom Čarlijem Rigbijem, koji se borio u Drugom svetskom ratu. Penzionisana sekretarica koja je tada radila u ženskom pomoćnom vazduhoplovstvu otišla je u septembru 1946. u privatnu kliniku da rodi bebu po imenu Laura.

Nažalost, Marjorie Rigbi je rodila mrtvoro dete. Lekari su joj samo saopštili da će je bolnica sahraniti.

– Tada su mi ponudili šolju čaja i rekli da sačekam malo. Vratili su me u sobu. Niko nije došao da razgovara sa mnom i da mi kaže kako da nastavim sa svojim životom – priznala je u intervjuu za SVNS, britansku novinsku agenciju.

Posle dve nedelje u bolnici, žena je otpuštena kući, što je Bi-Bi-Si izvestio da je to bila uobičajena praksa u to vreme. Mardžori Rigbi je uspela da zatrudni još dva puta i dobila je dve ćerke. Ali nije mogla da prestane da misli na Lauru.

Ranije ove godine, BBC North Vest ispričao je priču o Lilian Thorpe, koja je nakon 61 godine pronašla grob svog mrtvog sina. Nakon gledanja ove emisije, Mardžorina ćerka Anđela Rigbi je konsultovala svoju sestru i odlučile su da pokušaju da pronađu Lorin grob. Anđela je istražila i pronašla dobrotvornu organizaciju Brief Lives – Remembered, koja je pomogla porodici da pronađe grob, a takođe je dobila i izvod iz matične knjige umrlih koji joj je mnogo značio. Ispostavilo se da je Laura sahranjena na groblju Stockport u Velikom Mančesteru.

– Saznali smo da naša sestra ima svoj mali kovčeg i da je sahranjena sa još petoro dece i odraslom osobom na neobeleženoj parceli. Rekli smo mami i otišli ​​da vidimo plac i uzeli samo mali buket cveća iz bašte. Bilo je prosto neverovatno – rekla je Anđela Rigbi.

Mardžori Rigbi, koja sada ima 102 godine, rekla je da oseća neku vrstu mira i dodala da je veliko olakšanje saznati gde je njeno dete sahranjeno.

– Bilo je pravo olakšanje saznati gde je i da je stavljena u kovčeg sa ostalom decom – rekla je.

Ona je dodala da i pored pronalaska groba, porodica nije mogla da postavi ploču posvećenu Lauri jer su na istom mestu sahranjena i druga deca. najzena.rs