Dečak naseo na izazov na mrežama, pa skupo platio: Majka lila suze kad joj je lekar rekao šta da potpiše

Ispovijesti

Dečak naseo na izazov na mrežama, pa skupo platio: Majka lila suze kad joj je lekar rekao šta da potpiše

Devotogodišnji dečak Džek Mekgoh umalo je umro nakon što je progurtao male magnete u okviru TikTok izazova, otkrila je njegova majka. To se dogodilo u porodičnom domu u Borstounu, a nakon što je progutao magnetiće, dobio je jake bolove u stomaku i povraćao.

Njegova majka Kerlolin istakla je za britanske medije da je ultrazvučnim pregledom utvrđeno da mu je “nešto blokiralo creva”, a Džek je kasnije priznao šta je progutao. Dečak je hitno operisan i, srećom, život mu je spasen.

– Lekari su mi objasnili da su ovi magneti mogli da izovu toliku štetu da je mogao i da umre. Kroz poplavu suza morala sam da potpišem dozvolu za operaciju i da sam svesna rizika koji bi mogli da se dogode usled lekarske intervencije – navela je ona.

Kako kaže, progutao je malene magnetne loptice jer je u toku izazov na TikToku kako bi se stvorila iluzija da deca imaju pirsing na jeziku. Pet dana nakon operacije Džek je i dalje samo na tečnosti i hrani se putem infuzije, a ne može samostalno ni da hoda.

Kerolin navodi da je njen sin imao sreće što je preživeo, a apeluje na druge roditelje da obrate više pažnje na decu, da ih kontrolišu šta rade, naročito po društvenim mrežama i da im ne dozvoljavaju svašta. (objektiv.rs)