TRENERI SU BILI U NEVJERICI, KAKAV JUNAK! Fudbaler HEROJSKIM ČINOM oduševio SVIJET, spasio život protivniku pa dobio vrijednu nagradu!

Region

TRENERI SU BILI U NEVJERICI, KAKAV JUNAK! Fudbaler HEROJSKIM ČINOM oduševio SVIJET, spasio život protivniku pa dobio vrijednu nagradu!

Fudbaler Kremonezea, Luka Lohošvili, dobitnik je FIFA fer plej nagrade za 2022. godine zbog herojskog gesta na utakmici austrijske Bundeslige. Lohošvili je u februaru 2022. godine, kao fudbaler Volfsbergera prvi obratio pažnju na Georga Tigla, fudbalera Austrije iz Beča, koji se borio za život na terenu.

Sudija nije primjetio, a čini se da nije niko od ostalih fudbalera da je Tigl pao i da je ostao bez svijesti. Na snimku koji je ponovo aktuelan nakon dodele FIFA nagrada, vidi se kako Lohošvili velikom brzinom dotrčava do Tigla, stavlja prste u njegova usta kako bi mu izvukao jezik.

Odmah su dotrčali doktori nakon čega je Tigl uspeo da se probudi, a Lohošvili je prepoznat kao heroj. Fudbaleri obje ekipe su prilazili da mu se zahvale za reakciju, a i FIFA je odlučila da se nagradom zahvali.

“Hvala puno Luka za brzu reakciju, tvoja intervencija mi je možda i spasila život”, rekao je Tigl nakon utakmice.

“Bila je to najbitnija akcija danas, svi smo ponosni na Lohošvilija zbog takve reakcije. Nevjerovatno”, poručio je Robin Dut, trener Volfsbergera.

“Možemo samo da čestitamo Lohošviliju i da mu se zahvalimo. Čak i kada imaš obuke i treninge, kada si u takvoj situaciji teško je preuzeti odgovornost”, rekao je Manfred Šmid, tadašnji trener Austrije iz Beča. novi.ba