ZAPOSLENICA OPĆE BOLNICE IZ SKANDALOZNOG SNIMKA RAZRIJEŠENA DUŽNOSTI!

Region

ZAPOSLENICA OPĆE BOLNICE IZ SKANDALOZNOG SNIMKA RAZRIJEŠENA DUŽNOSTI!

Uposlenica koja je neprimjerenim ponašanjem od petka, 28. februara narušila ugled Opće bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš” razriješena je dužnosti pomoćnice direktora za ekonomske poslove, saopćeno je danas iz Opće bolnice. Iz Opće bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš” ističu da Disciplinska komisija, koja je formirana u najkraćem roku, nastavlja rad u skladu sa postojećim zakonskim propisima.

Napominjemo da se ovakvim pojedinačnim slučajevima baca sjena na ogroman trud i zalaganje koji ulažu uposlenici Opće bolnice, kako bi svim pacijentima pružili što kvalitetniju zdravstvenu uslugu – poručili su iz Opće bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš”, prenosi Fena.
Podsjetimo da je, nakon verbalnog okršaja uposlenice Opće bolnice u Sarajevu koji je kulmunirao fizičkim nastrajem na pacijenticu (identitet poznat redakciji), građanka Sarajeva podnijela prijavu Upravi ove bolnice.

Ranije je pacijentica na društvenim mrežama objavila dramatičan video.

U istom se vidi njena verbalna rasprava sa uposlenicom bolnice koja drčno, bezobrazno, nimalo u skladu sa profesijom koju obnaša, pacijenticu tjera iz ordinacije, a nakon što je upozorena da je snima, skače kako bi joj oduzela telefon, te je tjera iz ordinacije. hayat.ba