MAMA GOLMANA HAJDUKA ‘ZAPALILA’ NJEMAČKU: BIVŠA MISSICA IMA VIŠE OD 140.000 PRATIOCA

Region

MAMA GOLMANA HAJDUKA ‘ZAPALILA’ NJEMAČKU: BIVŠA MISSICA IMA VIŠE OD 140.000 PRATIOCA

Mladi tim Hajduka iz Splita napravio je ogromnu senzaciju kada se plasirao u polufinale Lige šampiona za omladince nakon boljeg izvođenja penala od Borusije iz Dortmunda. Heroj pobede “bilih” i jedan od najvećih bisera ovog tima je Borna Buljan, 17-godišnji čuvar mreže. Na “Vestfalenu” na koji je stiglo 5.000 navijača Hajduka on je odbranio penal Maneu i na kraju je tako odveo svoj tim na dva koraka od pehara Lige šampiona.

A među 5.000 navijača bila je i njegova majka o kojoj svi pričaju.  U pitanju je 45-godišnja Renata Lovrinčević Buljan, koja je na društvenim mrežama nekoliko sati prije utakmice istakla kako jedva čeka da meč počne. Ona je bila Mis Univerzuma Hrvatske 2000. godine, a na Instragramu ima preko 140.000 pratioca. Poslije mečeva svog sina uvijek dobija nove fanove.

Sada se javila i poslije meča u Dortmundu.

Sreća naše djece je san svakog roditelja. Prvorođeni je danas bio dio jedne nogometne porodice i zbog toga su ostvarili pobjedu nad “nepobjedivima”. Za porodicu se radi sve i to su i učinili jedan za drugoga i samim tim za sve nas. Hvala na emociji za koje živimo i zbog kojih sve ima smisla. Koliko se blatnjave robe opralo, taksiralo od jutra do sutra, s treninga na trening,kuhalo,voljelo beskrajno i dođe ova radost kao zahvala. Pravi ste Hajdukovci koji ne gledaju na ništa osim na pokazati svoje talente i vještine – napisala je ona. hayat.ba