PSIHOLOŠKI PROFIL OCA IZ PAKLA: KAKAV JE TO ČOVJEK KOJI IZGLADNJUJE ROĐENO DIJETE I DRŽI GA ZATOČENOG KAO ROBA EVO ODGOVORA

Region

PSIHOLOŠKI PROFIL OCA IZ PAKLA: KAKAV JE TO ČOVJEK KOJI IZGLADNJUJE ROĐENO DIJETE I DRŽI GA ZATOČENOG KAO ROBA EVO ODGOVORA

Uroš Pašajlić (38) svoju osmogodišnju kćerku je, kako se sumnja, godinama držao zatočenu u stanu. Djevojčica je u stanu bila sama, vrijeme je provodila zaključana u kupatilu, i tek povremeno bi ju je obilazio. Nije dobila priliku da se seocijalizuje, nije vođena ljekaru, niti je upisana u školu. Mnogi se pitaju kakva bi osoba bila u stanju da tako nešto uradi svom djetetu.

-To je čist, klasičan psihopata. Čovjek koji maltretira svoje dijete na taj način ne može da bude ništa drugo osim psihopata. Psihopata ima raznih – u politici, nauci umjetnosti – ali ovo je klasični psihopata u kriminalu – objašnjava sagovornik Telegrafa.

Napominje da kod takvih osoba nema znakova empatije i zato su sposobne da urade tako nešto.

-To samo dvije kategorije ljudi mogu da urade – duševni bolesnici i psihopate. Duševni bolesnici nisu krivično odgovorni, a psihopate su potpuno odgovorne i treba ih kazniti što većom kaznom zato što su u pitanju stoprocentni povratnici. Ukoliko ne dobiju odgovarajuću kaznu, garantovano je da će da ponove djelo – dodaje.

Pašajlić je uhapšen u štek stanu na Karaburmi, a tokom istrage slučaja pojavili su se novi detalji.

-Djevojčica (8) je živela sama u tom stanu, on je ponekad dolazio i obilazio je. Živjela je u kupatilu, zaključana. Ključ je bio sa spoljne strane brave. Kada je otključano, ona je nađena u kadi, obučena. Nije imala vidljive povrede, ali je bila u katastrofalnom stanju. Cijeli stan je bio pun smeća – rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Dodao je da je žena (47) koja mu je pobjegla i tako spasla i sebe i njegovu kćerku ispričala policiji da on drži dijete u stanu u koje povremeno obilazi.

-Došla je u stanicu sa vidnim teškim povredama na licu. Rekla je da ju je Uroš udario glavom u nos i da misli da joj ga je polomio. Tada je navela da je saznala da on ima kćerku koju drži u stanu u Mirijevu i koju samo povremeno obilazi – rekao je sagovornik. hayat.ba