ZAGREPČANIN U GARAŽI ZATEKAO NENADANOG GOSTA: OVO NIJE ZMIJA?

Region

ZAGREPČANIN U GARAŽI ZATEKAO NENADANOG GOSTA: OVO NIJE ZMIJA?

U podzemnoj garaži na zagrebačkoj Pešćenici muškarac je naišao na neočekivanu zmijoliku životinju  Muškarac je poklopio gmaza i pozvao Azil Dumovec. Kada su stigli na teren, djelatnike Dumovca dočekalo je nesvakidašnje iznenađenje.

-Ovo proljeće još nismo počeli primati dojave za zmije. Zato nas je začudio poziv, no odmah smo izašli na intervenciju. Kolega iz terenske ekipe sumnjičavo je podigao kutiju i imao što vidjeti! Na podu je bljesnuo blavor, zmijoliki gušter dugačak 70 centimetara – napisali su na Facebook stranici Azila.

Kažu i kako životinja nije iz kontinentalnih dijelova Hrvatske, već boravi na područjima uz more. Pretpostavljaju da se uvukao u automobil koji je s obale išao prema unutrašnjosti i tako stigao u Zagreb. Blavor je trenutno u skloništu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba, a moraju veterinari utvrdili je li zdrav, a potom će ga vratiti u njegovo stanište.

Čudesan gmaz nije iz ovog podneblja. Živi u području uz more. Nekome se vjerojatno zavukao u automobil i dovezao u metropolu.Sada je u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Veterinari će ga pregledati, a ako je zdrav, smislit će se način kako ga vratiti u područje kojem pripada – objavio je Azil Dumovec. hayat.ba