OTAC MONSTRUM: ZA*AVIO SINA I KĆERKU, PA U*IO ŽENU U PORODIČNOM DOMU, NA SUDU PRIZNAO KRIVICU

Region

OTAC MONSTRUM: ZA*AVIO SINA I KĆERKU, PA U*IO ŽENU U PORODIČNOM DOMU, NA SUDU PRIZNAO KRIVICU

Otac koji je nasmrt zadavio šestogodišnjeg dječaka i njegovu četvorogodišnju sestru prije nego što je ubio njihovu majku, izjasnio se krivim za ubistvo. Saju Chelavalel (52) priznao je u srijedu pred krunskim sudom u Nortemptonu ubistvo medicinske sestre NHS Anju Asok i njene djece, šestogodišnjeg Jeeva Saju i Janvi Sajua, stare četiri godine. Majka je umrla zajedno sa sinom i kćerkom nakon što su 15. decembra brutalno napadnuti u svojoj kući u Keteringu, Northants.

Anju, medicinska sestra, proglašena je mrtvom na licu mjesta, dok su djeca hitno prebačena u opštu bolnicu Ketering gdje su kasnije umrla Istraga koja je otvorena u januaru otkrila je da je uzrok smrti djece naveden kao gušenje, dok je Asok umrla od gušenja.

Chelavalel je uhapšen na dan ubistva, a optužen je 17. decembra. Nosio je sivu zatvorsku uniformu kada je doveden na sud u sredu. Uz pomoć prevodioca na optuženičkoj klupi, Chelavalel je odgovorio „da je kriv“ po dvije tačke sa kojima se suočio, ali je u vezi sa optužbom za ubistvo Jeeve odgovorio: „Ne znam šta se desilo sa djecom, ali priznajem krivicu“.

Odlažući slučaj do 3. jula, sudija David Herbert KC je rekao: „Po zakonu može postojati samo jedna kazna, odnosno doživotna kazna, ali će sudija koji se bavi vašim predmetom tog dana morati da odredi odgovarajući minimalni rok“. hayat.ba