Jajce obavijeno tugom: Građani i prijatelji opraštaju se od Senada, Elvira i Selvedina

Region

Jajce obavijeno tugom: Građani i prijatelji opraštaju se od Senada, Elvira i Selvedina

Kod Mrkonjić Grada sinoć se dogodila stravična saobraćajna nesreća u kojoj su poginula trojica radnika iz Jajca. Brojni građani i prijatelji se na društvenim mrežama opraštaju od nastradaih, te žele brz oporavak teško povrijeđenom Asimu Kokiću iz Jajca

– Našem Senadu Poški, Elviru Čagalju i Selvedinu Crncu neka je vječni rahmet, a porodici i njihovim najbližima upućujemo iskrenu sućut i sabur. Teški su ovi momenti za mnoge Jajčane, jer ipak se radi o ljudima koji su tek zakoračili u život i nisu ni osjetili sve njegove čari.

Našem Asimu Kokiću koji je prebačen u Sarajevo držimo fige, da pobijedi do sada svoju najtežu bitku i da se vrati s nama u uobičajne životne tokove. Svako na svoj način neka uputi molitvu- navodi se u poruci objavljenoj na Fecebooku portala Jajce.online.

Povodom tragedije koja je zadesila općinu Jajce, telegram saučešća kolektivu „Struktura“ u kojem su bili zaposleni stradali, te porodicama i prijateljima nesretno nastradalih sugrađana uputili su načelnik općine Jajce Edin Hozan i predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić.

“Jutros je osvanuo tužan dan za naš grad. S velikim bolom smo primili vijest o izgubljenim životima i tragediji koja je zadesila naš grad. Ostali smo bez tri naša sugrađanina, mlada, vrijedna i čestita radnika. U ovim teškim i tužnim trenucima suosjećamo u boli sa porodicama nesretno nastradalih, sa njihovim radnim kolegama i sa svim stanovnicima našeg grada”, poručili su.

Tragedija se u 19.43 sati dogodila u mjestu Crna Rijeka, a učestvovala su dva vozila i toMitsubishi, kojim je upravljao M.K. iz Šipova, te teretno vozilo Ford, u kojem je bilo sedam osoba, od čega su tri poginule, a četiri su povrijeđene. fokus.ba