OTVORILA SE ZEMLJA: POJAVILE SE NOVE RUPE DUBOKE DO SEDAM METARA, MJEŠTANI U STRAHU

Region

OTVORILA SE ZEMLJA: POJAVILE SE NOVE RUPE DUBOKE DO SEDAM METARA, MJEŠTANI U STRAHU

U Mečenčanima na Baniji, u Hrvatskoj, pojavile su se nove vrtače, dok stare, koje su nastale nakon potresa, još čekaju sanaciju. Vrtača se otvorila u potoku, u blizini kuća. U potok je propala i ograda koja ga je dijelila od dvorišta porodične kuće.

Rupa je ogromna, a mještani koji su zbog svega zabrinuti procjenjuju da je dublja od sedam metara. Po riječima mještana, nadležni od petka još nisu izašli na teren. Nove rupe otvaraju se i približavaju kućama, a stare još nisu sanirane.

Na imanju Nikole Borojevića je jedna od prvih i najvećih rupa koje su se otvorile nakon potresa u Mečenčanima. Ta rupa se nalazi u blizini njegove kuće, gdje je bio vrt i voćnjak. Rekao je da je ta rupa sve veća i da se proširila od tri do četiri metra u krug.

Smatra da su nadležne institucije zakazale i da rupa nije sanirana jer se dugo čekalo odobrenje da bi se moglo početi raditi, a onda se predugo tražio najpogodniji i najjeftiniji izvođač. Dodao je da su neki radovi na sanaciji rupa počeli, ali tek na jesen, kad je počela kiša, umjesto da se radilo u ljetnim mjesecima, prenosi Srpskainfo. hayat.ba