Žena poginula pet sati nakon sahrane muža: Šestero mališana postalo siročad

Region

Žena poginula pet sati nakon sahrane muža: Šestero mališana postalo siročad

Šestero djece je izgubilo oca i majku za samo dvije sedmice. Sara i Luis Novak su šest godina bili sretan bračni par, voljeli su kampovanje i da provode vrijeme sa porodicom – sve dok agresivni rak nije napao Luisovo tijelo.

Borio se jako, jako teško – rekli su njegovi ukućani za lokalne novine. Međutim, 19. marta Luis je izgubio neravnopravnu borbu. Sahrana je obavljena 1. aprila. Samo pet i po sati kasnije, Sara Novak je bila u automobilu koji je putovao u blizini Palmire, u američkoj savedznoj državi Wisconsin.

Malo je informacija poznato o nesreći na autoputu 106. Ali jedno je jasno: automobil je izletjeo s puta i udario u kanal. Udar je bio toliko silovit da je jedan od dvoje putnika izletjeo iz vozila. Policija nije objelodanila odnos između vozača i porodice Novak, već samo da su vozač i majka šestero djece poginuli na licu mjesta.

Sarina majka, Patrisha Kartrajt, bila je neutješna Gdje je bilo jedno, bilo je i drugo. Mislim da Sara ne bi mogla bez Luisa. Sada je s njim.

Na stranica za prikupljanje novčane pomoći “GoFundMe” pokrenuta je akcija sakupljanja donacija, kako bi se pomoglo njihovim siročićima. Do sada je prikupljeno tek nešto više od 19.000 od planiranih 50.000 dolara. (cazin.net)