KRATAK FITILJ: VOZAČ IZ BIH POTEGAO NO* ZBOG SUKOBA U SAOBRAĆAJU

Region

KRATAK FITILJ: VOZAČ IZ BIH POTEGAO NO* ZBOG SUKOBA U SAOBRAĆAJU

Nakon lakšeg sudara na auto-putu u blizini Memingena došlo je do sukoba dvojice vozača, nakon kojeg je vozač iz Bosne i Hercegovine u žaru svađe potegao nož na drugog. Naime, u blizini istočnog izlaza iz Memingena došlo je do skoro pa bezazlenog sudara automobila sa švicarskim tablicama i teretnog vozila njemačkih registarskih tablica, za čijim volanom je bio vozač iz BiH (41).

Do dolaska policije, situacija između dva vozača je eskalirala u sukob, a policiji su dali krajnje oprečne izjave o uzroku incidenta i to tek treba da se provjeri. Naime, sve se desilo u blizini gradilišta kada je vozač automobila pokušao da zaustavi vozača iz BiH. Kako nije uspio, stao je pred njegov kamion, a zatim se skoro popeo u kabinu, udario mu vrata i instrumental tablu.

Ovo je isprovociralo bh. vozača koji je u jednom momentu izvadio nož skakavac i zaprijetio drugom vozaču. Situacija se smirila tek kada su se obojica vratila u svoja vozila i nastavila put. Međutim, policija ih je zaustavila u blizini Berkhejm raskrsnice i napisala svakom po nekoliko prekršajnih pravila. hayat.ba