Muž je oteo naše dijete i na Veliki petak ga ilegalno odveo u Švicarsku, nisam znala ništa 30 sati: Jeziva ispovijest Jelene iz Beograda!

Region

Muž je oteo naše dijete i na Veliki petak ga ilegalno odveo u Švicarsku, nisam znala ništa 30 sati: Jeziva ispovijest Jelene iz Beograda!

Na Veliki petak moj još uvijek vjenčani suprug, s kojim sam u brakorazvodnoj parnici od 6. januara ove godine, oteo je naše dvoipogodišnje dijete i odveo ga u Švajcarsku bez moje saglasnosti i putnih dokumenta.

Više od trideset sati nisam znala gdje je, da li je dobro, da li je jelo, sve dok on nije pustio poruku i javio mi gdje se navodno nalazi, ali ne dozvoljava mi ni da ga čujem ni da ga vidim, kroz suze za Kurir kaže majka Jelena Abramović (32), ekonomista iz Beograda.

– Vjenčali smo se u junu 2020. i iste godine smo dobili dijete. Zbog njegovog posla jedno vrijeme smo boravili u Švajcarskoj, ali sve troje imamo prebivalište u Srbiji. Od decembra 2022. smo ovdje u Beogradu, a u januaru sam odlučila da tražim razvod zbog njegovog ponašanja, omalovažavanja… Kad je čuo da sam podnijela zahtjev za razvod braka, počeo je i da prijeti da će dijete vratiti u Švajcarsku. Zbog njegovih riječi, koje su mi utjerale strah u kosti, već mjesecima sam stalno na oprezu, u strahu – jada se zabrinuta majka za Kurir i dodaje:

– U petak je bio dan kad su se crne slutnje obistinile… Praznik… Dijete odvodim kod oca oko tri poslije podne da farba jaja. Meni nešto nije dalo mira, čekala sam ispred zgrade. Izjedalo me je nešto iznutra, te sam nakon sat vremena riješila da mu napišem poruku i pitam kako mi je dijete, da li je nešto jelo. Poruka suprugu na Vocap nije stigla. Zovem, nedostupan je…

Jelena kaže da je tada kao majka intuitivno osjetila da se desilo nešto strašno.

– Dogovor je bio da dijete uzmem oko šest, sedam, da ga odvedem kući, spremim za spavanje, ali već u četiri sam osjetila nešto čudno. Pošto je bio nedostupan, zovem njegovu majku, sestru, prijatelje, ali niko se ne javlja. Zovem policiju, već se tresem od straha, ne znam gdje mi je dijete. Iz policije su me uputili na policijsku stanicu da prijavim njegov nestanak. Narednih 30 i nešto sati ne znam ništa o mališanu.

Agonija postaje sve veća. Moje dijete se nikad nije odvajalo od mene, ono je malo. U subotu se javlja suprug da kaže da je dijete u Švajcarskoj – kroz suze prepričava Abramovićeva, dodajući da ne zna otkud dijete u Švajcarskoj, kako i gdje je izašlo iz zgrade, kako je otac uspio da ga odvede preko granice kad je djetetov pasoš sve vrijeme kod nje, čime i u kakvim uslovima je dijete otišlo u drugu zemlju.

Tvrdi i da dijete nije izašlo iz zemlje legalnim putem.

– Iako kaže da je dijete s njim, ne dozvoljava mi da ga vidim preko video-poziva, da mu čujem glas, da pitam da li je dobro, da oca pitam šta namjerava da radi, zašto ga je oteo. Sluđena sam, pogubljena, razgovarala sam i sa advokatima. Slutnje su se, nažalost, obistinile, sami su me upozoravali da može doći do ovoga… Nikada nisam imala namjeru da svom djetetu uskratim pravo da viđa oca jer znam koliko je to značajno za njegov razvoj, ali sve vrijeme su trajale te moje unutrašnje borbe da moram biti na dvije strane.

Moje dijete sada ne zna gdje mu je majka, ja ne znam kako je ono, zato kao zabrinuta majka molim i apelujem na sve nadležne, na državne organe, da pomognu ovoj majci da sazna gdje joj je dijete, kako je izašlo iz zemlje. Ovo jeste otmica, ali počinilac je poznat. Ovo je ono što sam gledala na filmu i nisam ni mogla da sanjam da će se desiti meni i mom djetetu.Izvor/Foto: Kurir