OSAM LJEKARA IDE PRED SUD ZBOG SMRTI MARADONE

Region

OSAM LJEKARA IDE PRED SUD ZBOG SMRTI MARADONE

Apelacioni sud u Argentini potvrdio je u utorak da će protiv osam ljekara optuženih da su odgovorni za smrt fudbalske legende Dijega Armanda Maradone biti pokrenut sudski proces, prenose argentinski mediji. Neurohirurg Leopoldo Luke, psihijatar Agustina Kosačov i još šest drugih uputilo je žalbu na odluku suda iz 2022. godine da se protiv njih pokrene proces za ubistvo sa potencijalno otežavajućim okolnostima.

Osmero optuženih žalilo se sudu u San Isidru, sjeverno od Buenos Ajresa na težinu optužbi, tvrdeći da bi trebalo da budu optuženi za nenamjerno ubistvo iz nehata. Tužilaštvo tereti ljekare da su učestvovali u “bezobzirnom” i “nedovoljno dobrom” kućnom liječenju pacijenta. Nije utvrđen datum početka procesa.

Maradona je umro u novembru 2020. godine u 60. godini dok se oporavljao od operacije na mozgu uslijed ugruška u krvi i nakon višedecenijske borbe sa zavisnošću od kokaina i alkohola. Pronađen je mrtav u krevetu dvije sedmice nakon operacije u iznajmljenoj kući u Buenos Ajresu. Utvrđeno je da je umro od srčanog udara. hayat.ba