BIZARNA NESREĆA: MUŠKARAC PREMINUO KADA GA JE UDARILA KRAVA U LETU DOK JE OBAVLJAO NUŽDU NA PRUZI!

Region

BIZARNA NESREĆA: MUŠKARAC PREMINUO KADA GA JE UDARILA KRAVA U LETU DOK JE OBAVLJAO NUŽDU NA PRUZI!

Jureći voz Vande Bharat udario je kravu u Alwaru u Radžastanu. Dijelovi krave pali su na čovjeka koji je obavljao nuždu na šinama tridesetak metara dalje i ubili ga. Policija je navela da je nesretni muškarac Shivdayal Sharma, penzionisani električar indijskih željeznica.

Njegova porodica navodi za India Today da je krava stala ispred voza, a udarac je bio toliki da su dijelovi krave letjeli metrima uokolo. Dio je završio na nesretnom muškarcu, koji je od udarca preminuo. Shivdayalovo tijelo poslano je na obdukciju u okružnu bolnicu. Polubrzi vozovi Vande Bharat često se susreću sa stokom na šinama na mnogim linijama.

Ministar željeznica Unije Ashwini Vaishnav rekao je da je sudar voza sa stokom na tračnicama neizbježan i da se to imalo na umu pri projektiranju polubrzih vozova Vande Bharat, koji voze brzinom od približno 130-160 km/h.

U međuvremenu, Western Railways odlučio je postaviti metalnu ogradu duž više od 620 km duge magistralne rute Mumbai – Ahmadabad kako bi spriječio životinje da lutaju po tračnicama te kako bi se spriječile nesreće. hayat.ba