Mašina za smeće isjeckala 2 mladića na komadiće: Molimo Boga da nam djeca nisu živa završila u drobilici!

Region

Mašina za smeće isjeckala 2 mladića na komadiće: Molimo Boga da nam djeca nisu živa završila u drobilici!

Tijela dvojice muškaraca pronađena su u djelićima u razmaku od nekoliko dana u reciklažnom objektu u Takomi u Vašingtonu.

Zek Hilis (33) je prema navodima istražitelja pronađen mrtav 12. aprila dok je tijelo Džeremija Lindzija (36) otkriveno tri dana kasnije. Tijela su izvučena iz JMК centra za reciklažu vlakana u tako lošem stanju da su bile moguće samo sahrane u zatvorenom kovčegu. Da bi identifikovali tijela detektivi su koristili njihove otiske prstiju, a u slučaju Lindzija i tetovažu.

Nejasno je kako su mladići završili u fabrici gdje su umrli. Obojica su služili u zatvoru gdje su se upoznali i prema riječima njihovih roditelja borili su se sa zavisnošću od dr.ge. Roditelji obojice su izrazili nadu da njihovi sinovi nisu bili živi kad su završili ​​u drobilici za smeće.

– Samo se nadamo i molimo da nije bio živ kad je počeo proces mašinerije centra za reciklažu. Opis tijela nakon što je pronađen je užasan – rekao je Lindzijev otac Oral Sledž.

Policija Takome je saopštila da nema razloga da sumnja da je smrt mladića rezultat nekakve neprikladne igre. JMК Fibers je postrojenje za reciklažu koje sortira i prerađuje reciklirane materijale. Upravlja zgradom od 90.000 kvadratnih stopa koja se nalazi na lokaciji od 10 hektara u luci Takoma.

Stejsi Hilis, Zakov otac, rekao je za Fox13 da njegov sin ima šizofreniju.

– Nema šanse da je ovo zaslužio. Zek je dijete puno ljubavi koje je prerano nestalo. Isjeckan kao smeće i bačen na pokretne trake i zgnječen u kanti za smeće više puta… To nijedan roditelji ne bi smio ni da čuje, a kamoli da sahrani tako nastradalog sina. To je tuga za koju nemaš riječi – rekao je Hilis.

Očajni otac je rekao da porodica želi odgovore nakon bizarne tragedije.

– Niko nam ništa ne govori – dodao je Hilis.

Šelbi Bojd iz policijske uprave u Takomi rekla je da nisu primijećene povrede koje su nastale prije smrti.

– Još sprovodimo temeljnu istragu i čekamo da nam medicinski istražitelj javi tačan uzrok smrti – rekla je Bojd.

Oral Sledž je rekao za Fox13 da je njegov sin bio duhovit i velikodušan i da je porodica pokrenula akciju na GoFundMe da pokrije troškove sahrane.

Lindzijeva supruga Ešli rekla je medijima da se posljednji put čula sa svojim mužem u februaru ili početkom marta ubrzo nakon što je pušten iz zatvora.

– Bila mu je potrebna pomoć. Želio je da se nađe sa mnom i da mu pomognem da ozdravi. Na tome smo radili. Obećavam vam da neću biti mirna dok ne saznam šta mu se dogodilo. Danima nisam izlazila iz kuće, nisam ni jela ni spavala, samo sam se pitala da li ću dobiti poziv – rekla je Ešli.

Portparol Centra za reciklažu JMК vlakana potvrdio je da su tijela pronađena u dva odvojena dana.

– Nijedan incident nije uključivao naše zaposlene ili osobe koje rade u našem objektu. Odmah smo obustavili rad i dali instrukcije zaposlenima da napuste zonu. Obavijestili smo nadležne i potom u potpunosti sarađivali sa istražnim organima – rekao je portparol centra. (Kurir.rs/Dejli mejl)