MUŠKARAC NASMRT IZ*O SUPRUGU I DVA SINA DOK SU SPAVALI: HITNA POMOĆ ZATEKLA STRAVIČAN PRIZOR U PORODIČNOJ KUĆI

Region

MUŠKARAC NASMRT IZ*O SUPRUGU I DVA SINA DOK SU SPAVALI: HITNA POMOĆ ZATEKLA STRAVIČAN PRIZOR U PORODIČNOJ KUĆI

Trostruko ubistvo dogodilo se rano jutros u porodičnoj kući u oblasti Al-Bunok u gradu Tajibe u centralnom Izraelu. Bara Masaroa (26) i njena dva sina Amir (2) i Adam (6 meseci) bili su posljednje u nizu žrtava ubistava, saopštio je portparol izraelske policije. Policija je saopštila da je osumnjičeni, kojem nije navedno ime, ali star 30 godina, uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu i djecu. Bolničar Mohamed Araki rekao je lokalnim medijima:

-Kada smo stigli na lice mjesta, prizor je bio izuzetno šokantan. Vidjeli smo ženu, bebu i dijete u nesvjesti i sa znacima nasilja. Radili smo medicinske testove i pokušali da ih spasemo. Nisu davali znake života i nažalost, nismo imali izbora nego da proglasimo smrt.

Nije bila poznata historija nasilja u porodici.

Gradonačelnik Tajibea Šua’a Mansur rekao je lokalnim medijima:

-Porodica nije poznata nadležnim organima, nije podignuta crvena zastava.

Barain otac, Aadel Džabar, rekao je lokalnim medijima:

Izgubili smo cvijeće porodice. Posljednji put smo razgovarali na odmoru. Ona i moji unuci su me zagrlili i onda otišli. Bili su na putu i vratili se. Nikada nismo očekivali da se završi ubistvom. Lider opozicije Jair Lapid rekao:

-Prijava o ubistvu majke i dvoje djece koji nikada nikome ništa nisu uradili slama mi srce. Broj ubistava se udvostručio pod ovom vladom. Vlada pod mojim rukovodstvom je snizila stopu nasilja na organizovan i tih način.

Sadašnja vlast je obećala ličnu sigurnost i ne uspijeva u tome. Lideri više organizacija za zaštitu žena pozvali su ministra za nacionalnu bezbjednost Itamara Ben-Gvira da podstakne zakone za zaštitu žena i da se efikasno nosi sa rastućom stopom ubistava. hayat.ba