PUTINOVA NAVODNA LJUBAVNICA POSLIJE DUŽEG VREMENA U JAVNOSTI

Region

PUTINOVA NAVODNA LJUBAVNICA POSLIJE DUŽEG VREMENA U JAVNOSTI

Alina Kabajeva (39) osvajačica zlatne olimpijske medalje koju niz godina povezuju sa ruskim predsejdnikom Vladimirom Putinom, prisustvovala je nedavno ‘Evgeniya’ kupu u Omsku u Sibiru i pozirala uz gimnastičarke i ostale članove žirija.

Svako njeno pojavljivanje u javnosti prati se brojnim komentarima, analizira se njen izgled i svaki pokret koji bi mogao da navede na intrigantne detalje kakvih u pričama o njoj ima mnogo. Kabaeva je na tom događaju nosila haljinu cvjetnog dezena i salonke u neutralnoj boji. I po odjeći i po frizuri vidi se da prati trendove na polju mode i ljepote.

Allina je aplauzima pozdravila najbolje plasirane na takmičenju, fotografisala se sa njima pa pobjedncii uručila cvijeće. Daily Mail piše da se ona ranije skrivala u Švicarskoj gdje je 2015. rodila jedno od dvoje djece koje ima sa Vladimirom Putinom.

Omsk je više od 3000 kilometara udaljen od najmanje dvije palate u kojima živi sa Putinom, jedne skrivene u šumama u Valdaiju na sjeveru Rusije, druge u Gelendžiku sa pogledom na Crno more. Ne zna se koliko će Alina dugo boraviti u Sibiru.

Njeno pojavljivanje na sportskom događaju dolazi usljed spekulacija da Alina koja sa Putinom ima najmanje dvoje djece, traži glavnu političku ulogu u njegovom režimu. Prema jednoj teoriji, ona želi da nasljedi predsjednicu Savjeta Federacije, gornjeg doma Federalne skupštine, Valentinu Matvijenko (74), za koju se očekuje da će otići u penziju.

Daily Mail piše da bi takav “nepotistički potez mogao da pokrene glasine da bi ona na kraju mogla da nasljedi Putina na mjestu predsjednika”. hayat.ba