BRENA ČUVALA DECU, HARIS KOPAO, BAJAGA PRODAVAO NA PIJACI: Evo šta su poznati pevači radili u nemaštini: Jela sam hleb i jogurt!

Showbizz

BRENA ČUVALA DECU, HARIS KOPAO, BAJAGA PRODAVAO NA PIJACI: Evo šta su poznati pevači radili u nemaštini: Jela sam hleb i jogurt!

Niko se nije uspešan rodio pa su tako i mnoge naše zvezde radile razne poslove kao i sav normalan svet da bi zaradile za svakodnevne troškove. Malo ko zna da je Lepa Brena pre nego što je postlaa pevačica radila kao bebisiterka, dok je Emina Jahović krenula putem voditeljke pa je njen prvi posao bio kao voditeljka vremenske prognoze.

Pevačice su se pre muzičke karijere dovijale na razne načine kako bi zaradile svoj prvi dinar. Brena se davne 1979. godine zbog studija iz rodnog Brčkog preselila u Beograd zbog čega je, kako kaže, morala da radi prvo što joj je palo pod ruku kako bi imala za najosnovnije troškove.

– U tom periodu sam teško izlazila na kraj s troškovima jer je život u velikom gradu bio skup. Nisam sebi mogla da ispunim neke želje, klasične studentske, na primer da sa svojim kolegama otputujem na ekskurziju. Jela sam hleb i jogurt, a ako bih htela nešto slatko, onda bih pošećerila. Zato sam tada nekoliko meseci čuvala bebu jednoj porodici i od toga zarađivala honorar. Ta beba je bila Ana Štajdohar koja je sada uspešna pevačica – kaže folk zvezda.

Emina Jahović je svoj prvi posao našla na jednoj televiziji u Novom Pazaru gde je radila kao voditeljka vremenske prognoze, a tih dana se kako kaže rado seća.

– Uživala sam tokom tog perioda koji sam provela radeći na televiziji i na radiju. Tada sam prvi put pokazala svoju kreativnu slobodu, koja me je kasnije i navela da krenem putem muzike i javnog života – rekla je pevačica.

Kao trgovački radnici, poslovnu karijeru započeli su Romana Panić, Goca Tržan i Momčilo Bajagić Bajaga. Panićeva kaže da je devedesetih godina sa svojim roditeljima prodavala kafu.

– Pred kraj rata otvorili smo pržionicu kafe u Banja Luci u kojoj su radile samo žene iz moje familije, uključujući i mene. Prodavala sam kafu na pijaci da bismo mogli da preživimo – kaže Romana dok je njena koleginica Goca prodavala sladoled:

– U srednjoj školi sam prodavala sladoled u Bulevaru Kralja Aleksandra u Beogradu. Zaradila sam brdo para.

Jedan od najuspešnijih muzičara na ovim prostorima, Bajaga, kaže da je svoj prvi dinar zaradio prodavajući kineske ešarpe.

– Kada sam bio prvi razred gimnazije, bend u kojem sam svirao nije zarađivao ni dinara. Kupovali smo veštačku kinesku svilu, farbali je u crno i prodavali u Knez Mihailovoj kao ešarpe – kaže frontmen benda “Bajaga i instruktori”.

I mnoge druge naše estradne ličnosti radile su sve da bi došli do prvog dinara. Milica Pavlović radila je u jednoj štampariji u Švajcarskoj, a Haris Džinović je kopao kanale i prodavao novogodišnje čestitke. (Kurir.rs/ Informer)