IZNENADILO GA PITANJE: VUČIĆ DUGO BULJIO U PRAZNO NAKON PITANJA NOVINARA

Region

IZNENADILO GA PITANJE: VUČIĆ DUGO BULJIO U PRAZNO NAKON PITANJA NOVINARA

Nakon masovnog ubistva u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare je predložio srbijanskoj vladi deset mjera među kojima je se nalazi pomicanje granice za kaznenopravnu odgovornost s 14 na 12 godina.

Vučić je kazao kako je jučer bio jedan od najtežih dana u novijoj povijesti zemlje.

– Moramo sagledavati uzroke, sagledavati odgovornost svakog od nas i tražiti rješenje da nam se ovako nešto, ma koliko bilo nepredvidivo i neočekivano, nikada više ne ponovi, ali živimo u takvom svijetu da je moguće. Nisam žurio, niko nije žurio s izjavama, željeli smo sagledati sve to gdje je sistem pogriješio, sve to gdje leži odgovornost svakog od nas jer djecu roditeljima ne možemo vratiti – rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je, baš kao i ministar prosvjete Branko Ružić nekoliko sati ranije, za sve okrivio „zapadne vrijednosti“.

I to baš u Srbiji, zemlji čija vlast godinama opstaje uz pomoć tabloida pod kontrolom režima koji svakodnevno s naslovnica bombardiraju građane odvratnim fotografijama i još morbidnijim naslovnicama. Tu su i huškački televizijski mediji, specijalizirani za rijalitije koji imaju zastrašujuću gledanost u susjedstvu, dok se predsjednik Srbije naciji obraća u prime-timeu pokazujući fotografije ljudskog mesa samljevenog u ćevape.

Pitanje na press konferenciji nakon masakra u osnovnoj školi iznenadilo je Aleksandra Vučića, neko vrijeme buljio je u prazno, a kako je sve završilo pogledajte OVDJE. hayat.ba