Mala Medi nestala pre 17 godina, roditelji se oglasili u potresnom saopštenju: “Još nas boli njeno odsustvo”

Region

Mala Medi nestala pre 17 godina, roditelji se oglasili u potresnom saopštenju: “Još nas boli njeno odsustvo”

Roditelji devojčice Medlin Meken oglasili su se i poručili da ih “njeno odsustvo još boli” na 17. godišnjicu njenog nestanka. Kako je podsetio “BBC”, malena Medlin Meken iz Lesteršira je imala svega tri godine kada je bez traga nestala iz apartmana u kome je njena porodica odsela u Portugaliji 3. maja 2007. godine. Kejt i Geri Meken, roditelji devojčice, objavili su saopštenje na sajtu “Pronađite Medlin”:

“Prošlo je 17 godina otkako nam je Madlen oduzeta. Teško je čak i reći taj broj, a da ne vrtimo glavom u neverici. Dok imamo sreće u mnogim načinima i mogućnostima da sada živimo relativno normalnim i prijatnim životom, mi smo i dalje u limbu, i dalje smo veoma uznemirujuće. A njeno odsustvo i dalje bol”, naveli su oni.

 

Medlin je nestala u trenutku dok je bila u apratmanu sa mlađim bratom i sestrom blizancima, a dok su njihovi roditelji bili u blizini sa prijateljima na večeri. Ranije ove nedelje, potvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanije odobrilo dodatnih 192.000 funti za istragu Skotland Jarda o njenom nestanku. Do marta ove godine na ovaj slučaj koji je privukao veliku pažnju međunarodne javnosti potrošeno je čak 13,2 miliona funti.

Istragu prema zvaničnim podacima vode tri pripadnika policije i jedan član policijskog osoblja.

Glavni osumnjičeni za nestanak devojčice je nemački državljanin Kristijan Brikner (47), kome se trenutno u Nemačkoj sudi za seksualne delikte počinjene u Portugaliji u periodu između 2000. i 2017. On je proveo mnogo godina u Portugaliji, uključujući i odmaralište Praia da Luz u vreme kada je Medlin nestala.

On trenutno služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu za silovanje starije žene u njenoj kući u portugalskom odmaralištu 2005. On je negirao sve optužbe i bilo kakvu umešanost u nestanak male Medlin. U junu prošle godine, nemačko tužilaštvo je navelo da još ne može da poveže predmete zaplenjene tokom istrage sa nestankom britanske devojčice.

Veliki deo oblasti Baragem do Arade u Algarveu je bio zatvoren u maju 2023, oko 50 kilometara od mesta gde je Madlen nestala. (Telegraf.rs)