AZRA JE BILA DOBRA DUŠA, O TOME SVJEDOČE I NJENE OBJAVE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Region

AZRA JE BILA DOBRA DUŠA, O TOME SVJEDOČE I NJENE OBJAVE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Tragedija koja se dogodila u petak u Sarajevu, a u kojoj je u saobraćajnoj nesreći poginula mlada doktorica Azra Spahić rastužila je cijelu državu. Azrina Krajina je obavijena u crno. Dženaza Spahić bit će klanjana danas u 17 sati na gradskim mezarlucima “Humci” u Bihaću, gdje će se obaviti i ukop. Bila je doktorica, naučnica, umjetnica i svestrana Bišćanka zaposlena u sarajevskom domu zdravlja.

Nažalost, njeni snovi su prekinuti. Azra je bila budućnost ove zemlje – vesela, pametna, obrazovana, kulturna, dobra duša…, kažu oni koji su je poznavali.

O tome svjedoče i njene objave na društvenim mrežama. Često je dijelila apele za pomoć drugima. Jedna od posljednjih Azrinih objava bio je i podijeljeni status apela za pomoć Udruženja Pomozi.ba. U apelu se moli za prikupljanje novca za 19-godišnju studenticu Farmaceutskog fakulteta koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći.

Iza Azre ostaju majka Aida, otac Goran, brat Adnan, nevjesta Nejra sa djecom kao i druga brojna rodbina i prijatelji.

Podsjetimo, 26. maja u 23:30 sati na Marijin Dvoru u Sarajevu Armin Berberović je vozeći iznad dozvoljene brzine, pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole, automobilom usmrtio Azru, a teško ranio još dvije djevojke, od kojih se jednoj ljekari bore za život. hayat.ba