U bombardovanju izraelske vojske poginula mlada doktorica Bisana Helasa…

Region

U bombardovanju izraelske vojske poginula mlada doktorica Bisana Helasa…

Doktorica Bisan Helasa bila je izuzetna na svim poljima. Poznavala je dobro engleski jezik, imala je prosjek u srednjoj školi 98,7, upisala je studij opće medicine., objavio je britanski Independent Liječnica pripravnica ubijena zajedno sa svojom obitelji u Gazi objavila je tragičnu posljednju poruku na društvenim mrežama samo nekoliko dana prije smrti.

Besan Helasa, 19, poginula je u subotu u izraelskom raketnom napadu na njezin dom, rekli su njezini skrhani prijatelji i kolege. Samo nekoliko dana prije odala je počast svom učitelju Mohammadu Davbbouru, za kojeg kolege kažu da je također ubijen u zračnom napadu u ratom razorenoj zemlji.

Govorila mi je da je najtalentiranija osoba za gubljenje vremena, ali je to brzo prevazišla Imala je duboku strast prema endokrinologiji i mrzila je ‘molekularnu biologiju’ Stresa se oslobađala kuhanjem, voljela je konje i voljela je čitati knjige

Što je najvažnije, ona je jako voljela more u Gazi

Sanjala je da ima malu kuću na mirnom mjestu, okružena prirodom i drvećem, da se svaki dan rano budi, pije čaj, peče kolač, zalijeva ruže i gleda u zvijezde noću.

“Imam snove koje još nisam ispunila”, napisala je. “Imam život koji nisam do kraja proživijela.” (Haberhana)