Dječak (2) se udavio u jezeru kada ga je rođak (18) ostavio bez nadzora FOTO

Region

Dječak (2) se udavio u jezeru kada ga je rođak (18) ostavio bez nadzora FOTO

Dvogodišnji dječak se udavio u jezeru nakon što ga je osamnaestogodišnji rođak koji nije znao da pliva, ostavio bez nadzora na trenutak, saznaje se u istrazi. Grejson Birč, iz Sautemptona, pronađen je u vodi u rezervatu prirode Svanvič Lejks u Hempširu uveče 30. maja 2021.

Dvogodišnjak je izašao sa svojim starijim rođakom Luisom Birčem, koji je u vrijeme tragedije imao 18 godina. Grejson je odveden u opštu bolnicu Sautempton, ali je preminuo 3. juna 2021.

Mrtvozornik Rosamund Rouds-Kemp zaključila je da je mališan poginuo slučajno u „tragediji“.

„30. maja 2021. godine, Luis Birč, star 18 godina, sa autizmom i depresijom, prvi put se sam brinuo o Grejsonu Birču“, rekla je.

Grejson je želio da ode svojim kolima, otišli su po nešto da jedu i na kraju do Svonvik jezera, stigavši oko 19:30.

Otišli su do drvenog pontona blizu vode gdje je Grejson bacao štapove. Luis je otišao da izvrši nuždu i vratio se kada je našao Grejsona u vodi. Luis nije pokušao da ga spase zbog očiglednog straha od vode i nesposobnosti da pliva, pozvao je svoju tetku tražeći savjet, a hitne službe su pozvane i izvukle su Grejsona iz vode“, navodi se.

Mrtvozornica je dodala: „Grejson je prebačen u opštu bolnicu Sautempton u kritično lošem stanju. Uprkos svim tretmanima, nažalost preminuo je u Opštoj bolnici Sautempton 3. juna 2021. On je patio od nedostatka kiseonika u mozgu. Današnji zaključak je nesrećan slučaj i to će biti u zapisniku“. titox.net