DALA JE 100.000 EVRA DA OSTANE TRUDNA NA PRAGU 6. DECENIJE: Kako živi žena koja je odlučila da SAMA odgaja BLIZNAKINJE

Region

DALA JE 100.000 EVRA DA OSTANE TRUDNA NA PRAGU 6. DECENIJE: Kako živi žena koja je odlučila da SAMA odgaja BLIZNAKINJE

Imala je 39 godine kada je nastavila sa izlascima u nadi da će upoznati nekoga sa kim bi mogla formirati porodicu. Uz to je počela da leči neplodnost. Ova sada već 56 godišnjakinja iz Sidneja u Australiji potrošila je preko 100.000 eura pre nego što je uspela da dobije svoje bliznakinje 2018. godine. Na kraju je uspela da se ostvari kao majka uz pomoć donatora sperme i priseća se teškog puta kroz koji je morala da prođe. Sada svaki svoj slobodan trenutak maksimalno koristi da bude sa svojim devojčicama, prenosi 24sata.hr

Kada je počela izlaziti i lečiti neplodnost gajila je nade da će se pojaviti neko sa kim bi mogla formirati porodicu. Kaže da je vremenom shvatila da joj ponestaje vremena da sa nekim bude roditelj pa je odlučila da to ipak uradi sama uz pomoć donatora sperme i jajnih ćelija. Svu svoju ušteđevinu i primanja je počela trošiti na klinike za neplodnost. Jedna od klinika ju je uputila na psihoterapeuta koji joj je rekao kako se mora pomiriti sa činjenicom da u 43. godini su slabe šanse da će ikad moći imati dece. Celu narednu deceniju Manda je pokušavala da dobije dete, prolazila je kroz različite procedure da bi joj na kraju otkazali treću vantelesnu oplodnju zbog hiperstimulacije jajnika, kao reakcije na hormone.

 

Dva puta je uspela da zatrudni i oba puta je izgubila bebe u prvih par dana. Nakon toga je imala 13 tretmana plodnosti uz pomoć lekova i treći put je ponovo pobacila. “Borila sam se sa pobačajima, deo mene je u nekim trenucima hteo da odustane ali sam toliko silno želela svoju decu. Čak sam razmišljala i o usvajanju ali je lista čekanja bila minimalnih sedam godina, pritom su neudate žene bila na dnu liste” , objašnjava ona i dodaje da je 2017. godine otputovala u Cape Town na prenos embriona i to je rezultiralo uspešnom trudnoćom blizanaca.

Na kraju je odabrala donatora iz Danske i potrošila 10.000 eura na to jer je to zaista bila njena poslednja prilika i pokušaj. Nadala se da će bar jedan od embriona biti uspešan. Kada se vratila kući u Australiju bila je jako nervozna i napeta jer se plašila rezultata zahvata ali je na kraju ostala u šoku kada je saznala da zahvat ne samo da je bio uspešan nego očekuje blizance.

Kaže da su njene godine uticale na tok trudnoće. Bila je prilično bolesna prvih pet meseci i imala je neprestane mučnine. Kao starija žena primala je i dosta injekcija koje su joj pomagale da iznese trudnoću. Ipak, bilo ju je strah kako će se to odraziti na bebe ali su na svu sreću obe devojčice rođene savršeno zdrave i normalne.

Ova hrabra i borbena žena je modna dizajnerka, vlasnica je jedne prodavnice i izrađuje igračke za decu a to joj omogućava da više vremena provodi sa svojim ćerkama. stil.kurir.rs