Muzičar se zakucao u auto prijatelja koji je ostao mrtav na mjestu: Zajedno su pili kafu prije 3 dana!

Region

Muzičar se zakucao u auto prijatelja koji je ostao mrtav na mjestu: Zajedno su pili kafu prije 3 dana!

Nakovčanin B. I. (38) poginuo je jučer ujutro, vozeći “opel corsu” kada je na izlazu iz ovog sela kod Kikinde na njega naletjela “škoda octavia” koju je vozio njegov drugar i komšija V. M. (40).

B. I. je život izgubio na licu mjesta, a njegov komšija ima prelom butne kosti, pa je iz kikindske bolnice prebačen na liječenje u Zrenjanin. Sudar dva automobila bio je stravičan, a posljedice kobne. Oba auta sletjela su sa kolovoza, a “corsu” su vatrogasci morali da sijeku da bi iznijeli tijelo muzičara.

– Do sudara je došlo kada je „škoda octavia“ prešla na suprotnu stranu i udarila u “opel corsu”. U tom čeonom sudaru, na licu mjesta, poginuo je vozač “corse” , dok je drugi vozač zadobio teže tjelesne povrede – potvrđeno je u Policijskoj upravi u Kikindi.

U Nakovu, odakle su oba muškarca, zavladala je tuga. Vladimir se vraćao iz Kikinde kući u selo, kada je na ulazu u Nakovo, oko pola pet, udario u automobil B.I.. Nakovčani kažu da je bio na rođendanu kod drugara u Kikindi.

– Njih dvojica se poznaju cijeli život. Drugari su i komšije sa Glavne ulice. Prije dva, tri dana su zajedno pili kafu. Boškovi roditelji su se razveli još dok je bio mali. Majka mu je otišla u Bosnu, a on je živio sa ocem i babom. Oboje su umrli, tako da je on već dugo godina sam. Blisku rodbinu ima u Beogradu. Trenutno je bio bez posla, ali je uskoro trebalo ponovo da počne da radi. Jedno vrijeme radio je u Beogradu, pa u Rumuniji. Bio je dobar k‘o lebac. Drugi vozač vraćao se iz Kikinde gdje je bio na rođendanu kod drugara– pričaju poznanici dvojice Nakovčana.

Sudar se dogodio na ravnom i čistom putu, na samom ulazu u Nakovo. Boško I. vozio je iz sela, a drugi vozač išao je iz pravca Kikinde u selo. Izvor: Novosti