Učenik koji je upucao nastavnika u Lukavcu nema ni 14 godina!

Region

Učenik koji je upucao nastavnika u Lukavcu nema ni 14 godina!

Nedim Osmanović, nastavnik engleskog jezika, teško je ranjen u jutrošnjoj pucnjavi u Lukavcu. Njega je upucao maloljetnik inicijala G.M.

– Odmah po zaprimanju prijave, izlaskom policijskih službenika PU Lukavac na mjesto događaja, zatečeno je dijete za koje se sumnja da je pucalo iz vatrenog oružja, te su zatečeni odbačeno vatreno oružje i drugi predmeti.

Dijete (starosti nepunih 14 godina) se nalazi pod policijskim nadzorom u prostorijama PU Lukavac, dok se vatreno oružje i ostali odbačeni predmeti obezbjeđuju do otpočinjanja uviđaja.

U pucnjavi je povrijeđeno jedno lice, N.O. (1985) iz Lukavca, uposlenik JU OŠ “Lukavac Grad”, koje je tom prilikom zadobilo TTP konstatovane na Klinici za hirurgiju, a prema trenutnim informacijama povrijeđeni je podvrgnut operativnom zahvatu na Klinici za ORL, koja je još u toku.

Obezbjeđenje lica mjesta vrše policijski službenici PU/PS Lukavac, a uviđaj pod nadzorom dežurnog Tužioca KTTK-a koji se nalazi na licu mjesta izvršit će istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TKa i OKP PU Tuzla. Na licu mjesta nalazi se i Tužilac za maloljetnike. U skladu s odredbama Zakona o zaštiti djece i maloljetnika u krivičnom postupku, nismo u mogućnosti dati više informacija – rekla je Adnana Sprečić, portparolka MUP-a TK za „Avaz“. Izvor: Avaz