Da ti srce pukne: Supruga Armina Begovića primljena u porodilište na dan njegove dženaze!

Showbizz

Da ti srce pukne: Supruga Armina Begovića primljena u porodilište na dan njegove dženaze!

Sin Enesa Begovića, Armin Begović preminuo je na Infektivnom odeljenju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, a dženaza će biti danas u 14.30 časova na Gradskom groblju Bare u Sarajevu. Njegova trudna supruga Almina Gadžo Begović je kako Republika saznaje primljena u porodilište gdje bi trebalo danas da se porodi.

Podsjetimo, Armin je preminuo od autoimune bolesti koja mu se vratila.

Kako je objavljeno u medijima, a kako je ispričao Enesov najbliži saradnik, Arminu se vratila autoimuna bolest od koje je bolovao i ranije, a o čemu pjevač nikad u javnosti nije govorio. A to je Enova najveća rana, najveća bol i najznačajnija bitka koju je godima uspješno vodio.

Naime, tek ponekom je Begović znao ispričati svoju borbu protiv sinove vrlo rijetke autiimune bolesti kojoj su godinama tražili lijek. I jedne godine su i uspjeli.

Godinama su iz mjeseca u mjesec kupovali papreno skup lijek u Njemačkoj i Arminovo stanje bilo je pod kontrolom. Gdje god je čuo da bi neki doktor njegovom djetetu mogao pomoći, Enes je Armina vodio. Različite dijagnoze su mu postavljane, ali nekoliko doktora bilo je saglasno da Armin ima vrlo rijetko oboljenje o kojem smo govorili u videu ispod: Izvor: Republika.s