Javio se otac vozača koji se zabio u ljude: Imao je kazne, ali ovakav cirkus nikad nije napravio

Region

Javio se otac vozača koji se zabio u ljude: Imao je kazne, ali ovakav cirkus nikad nije napravio

Jan Ehrlich, 23-godišnji vozač koji se u petak oko 22 sata na parkingu šoping centra u Buzinu Mercedesom zaletio u ljude i jedan automobil – nakon čega je pet osoba povrijeđeno, od toga tri teško – i ranije je znao s automobilom juriti po zagrebačkim parkiralištima, a ima i nekoliko saobraćajnih kazni zbog prebrze vožnje.

Otkrio je to za njegov otac, 58-godišnji Janko Ehrlich-Zdvořák, koji je šokiran zbog nesreće koju je izazvao njegov sin jedinac. Ehrlich-Zdvořák inače je predsjednik udruženje Spinalne ozljede Zagreb, osoba je invaliditetom i potrebna mu je sinova pomoć.

“Ne znam šta se tačno dogodilo. Sinoć mi je stigla poruka na mobitel da je moj sin imao saobraćajnu nesreću. Nakon sat i pol zvali su me iz policije da mi kažu da je sin imao saobraćajnu nesreću, da je on dobro, ali da je auto smrskan i da ima povrijeđenih”, rekao je Janov otac za Jutarnji list i dodao kako je u šoku zbog svega te da se nije vidio niti čuo sa sinom, ali da mu je u više navrata rekao kako ide na parkirališta i da se tamo utrkuje.

Kaže da je njegov sin student poslovnog menadžmenta, a da se bavi preprodajom automobila i da je i ovaj automobil kupio kako bi ga preprodao. Novac za kupnju prvog automobila mu je on dao.

Njegov sin je, kaže, imao prekršajne kazne zbog prebrze vožnje, ali nikada se ništa slično ovome nije ranije dogodilo.

“Popriličan šok mi je ovo sve. Nisam se još čuo s njim i išao kod njega. Žao mi je zbog svega što se dogodilo. On je inače dobar i nije dosad imao ovakvih cirkusa. Ne radi gluposti, ne pije, ali znao mi je reći da se s ekipom zna naći negdje na parkiralištima gdje nema nikoga i da znaju brzo voziti”. radiosarajevo.ba