Čekaju se rezultati obdukcije: Anastasija je nađena mrtva u močvari, a ovo brine grčke vlasti!

Region

Čekaju se rezultati obdukcije: Anastasija je nađena mrtva u močvari, a ovo brine grčke vlasti!

Potraga za Anastasijom Rubinskom iz Poljske, koja je nestala prošlog ponedjeljka na ostrvu Kos u Grčkoj, dobila je tragičan kraj tokom vikenda, kada je njeno tijelo pronađeno u močvari. Volonter koji je učestvovao u potrazi pronašao je nesretnu djevojku mrtvu, a njeno tijelo bilo je unutar crne kese za đubre, prekriveno granjem. Prema nezvaničnim informacijama, ona je bila gola i uvijena u čaršaf, potvrđujući na najstrašniji način scenario da je Anastasija bila žrtva krivičnog djela.

Danas će biti urađena obdukcija njenog tijela u prisustvu majke žrtve i njenog 28-godišnjeg partnera. Međutim, mjesto na kojem je pronađeno tijelo mlade Poljakinje brine vlasti koje su šest dana češljale šire područje ne locirajući je. Zbog toga nadležni ne isključuju mogućnost da je počinilac sakrio tamo njeno tijelo dok je istraga za lociranjem Anastastije bila u toku, prenosi Protothema.

U isto vrijeme, zateže se obruč oko 32-godišnjeg muškarca iz Bangladeša, koji se smatra glavnim osumnjičenim za Anastasijino ubistvo. On je posljednja osoba koja je vidjela Poljakinju živu u ponedjeljak uveče. Nakon što je uhapšen i optužen za kidnapovanje, on je policiji ispričao da je Anastasiju upoznao u ponedjeljak uveče, zajedno sa još četvoricom stranaca, dvojicom iz Bangladeša i dvojicom iz Pakistana.

Prvo su otišli do marketa u blizini a onda u njegovu kuću u Marmariju jer je, kako je rekao, Anastasija bila pijana. Priznao je da je imao se.s sa njom, ali da ju je nakon toga ostavio na ulici i vratio se kući. Policija je pronašla njen DNK i kosu u sobi osumnjičenog, dok se na snimku sa nadzorne kamere vidi kako ulazi u kuću sa Anastastiom. Policija je u njegovom vlasništvu pronašla i avionsku kartu za Italiju, a koja je bila datirana za utorak, dan nakon što je Anastasija nestala.

Policija vjeruje da je osumnjičeni planirao da pobjegne u inostranstvo, a još jedan detalj koji baca sumnju na njega su tragovi borbe na njegovim rukama. Pored toga, telefon mlade Poljakinje pronađen je u subotu u podne u napuštenoj kući u Marmariju. Iz njega je izvađena SIM kartica dok se napuštena kuća nalazi daleko, kako od posljednjeg traga koji je dao signal njenog mobilnog, tako i od puta gdje je 32-godišnji Bangladešanin rekao da je ostavio djevojku.

Sa druge stane, telefon je pronađen samo 500 metara od kuće osumnjičenog i 1,5 kilometara od mjesta gdje je pronađeno njeno tijelo, a vlasti vjeruju da ga je neko tamo bacio. Telefoni žrtve i osumnjičenog su poslati na analizu. Anastasija i njen dečko došli su prije oko mjesec dana iz Poljske na Kos, gdje su radili u hotelu.

On je njen nestanak prijavio policiji u utorak, nakon što je nije našao u ponedjeljak uveče, niti se vratila u hotelsku sobu ili pojavila na poslu. Na ostrvo je u subotu došla i njena majka zajedno sa grupom poljskih detektiva koji učestvuju u istrazi. Izvor: Pink.rs